Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Какво се случва „Точно днес"

Локдаун е думата на годината. А Ковид 19 превзе живота ни. Не само като загуби и страх, но и  непрекъснато в общуването. И все повече.

Панацея ли е ваксината за коронавируса . Коментар на академик Богдан Петрунов имунолог и  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Как тече живота в родопското село Смилян в условията на пандемия. Разговор с кмета Чавдар Червенков и джипито д-р Снежана Бакърова, която освен за Смилян, се грижи за обширен планински регион.

Разговор за психично болните и за здравите в контекста на вируса. Събеседник е  пловдивският психиатър д-р Веселин Герев.

Безвъзвратно разрушени емблематични обекти в Пловдив се показват в календара за 2021г. „Изгубеният Пловдив„  на Историческия музей в хилядолетния град. Неговият директор Стефан Шивачев разказва за тях, както и за няколко оцелели, които  днес тънат в разруха и забвение.

За духовните послания  и народната традиция в отбелязването на празника на Св. Николай Мирликийски Чудотворец / Никулден. Интервю с философа  проф. Георги Каприев.

В „Добро утро, ден!“ завършва гостуването на издателя Манол Пейков.

„Точно днес“. Петък 4 декември от 6 до 9.30


Още от категорията

Цветове и страсти „Точно днес“

Политическата битка в ковид година на избори обещава да е ожесточена. В утрото на 19 януари ще проследим цветове и страсти, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Отчитат ли педиатрите увеличение на болните от Covid-19 деца в Пловдив и как могат да се избегнат тежки усложнения при малките пациенти? Началникът на Детска клиника..

публикувано на 18.01.21 в 16:16

Горещ студ "Ден след ден"

„Ледена река“ затвори пътя от Смолян до Пампорово - заради заледяването на избиваща от запушена шахта вода, трафикът се отклонява през Рожен. От студ замръзна водата и в единствената водоноска в село Брестовица, жителите твърдят, че са в хуманитарна криза. Пак заради студа „замръзна“ и срутището в село Дряново в община Лъки. При първото..

публикувано на 18.01.21 в 14:53

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

публикувано на 18.01.21 в 14:09

"Вход свободен" - пълноценно общуване и снежни човеци

Разнообразна и вълнуваща се очаква да бъде седмицата пред нас! Не може да бъде иначе щом в първия й ден, без капка шега,  празнуваме международно снежния човек! Подробности от историята на този обичан герой ще споделим, между поканите за концерт и една поредица, която цели да даде стимул на пълноценното общуване между родители и деца!..

обновено на 18.01.21 в 10:05

По кой път вървим „Точно днес“

Възстановен е   плановият прием в болниците . След ограниченията и отлаганията на плановите операции поради ковид-атаките, в какво състояние са болничните заведения и с каква готовност. Събеседник ще бъде д-р Динчо Генев директор на МБАЛ „Пловдив“. Донякъде  се вдига завесата и за образоващите се в областта на изкуствата и практическите..

обновено на 17.01.21 в 17:07