Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Конфликти и коледни инициативи - теми в "Ден след ден"

Снимка: Мирослава Червеняшка, фейсбук

В деня, в който бе одобрен националният план за ваксиниране срещу КОВИД-19, стана ясно, че област Кърджали е първата, която излезе от „червената зона“ и влезе в оранжевата. Това означава, че разпространението на вируса там намалява. На какво се дължат тези резултати, спазват ли се мерките и как ще протече ваксинирането на желаещите, ще коментираме с директора на РЗИ – Кърджали д-р Виктор Кирчев.

Организаторите на фермерските и на коледните базари в Пловдив изпратиха открито писмо до местната власт и здравното министерство, в което остро възразяват срещу затварянето си. По темата говорим с Гергана Кабаиванова, организатор на част от базарите, и с представител на община Пловдив.

Нов дневен център за хора с увреждания отвори врати в Пловдив от днес. За социалната придобивка разказва Екатерина Костова.

Антоанета Петричанска ще ни представи дете с увреждания, което разчита на „Българската Коледа“ за финансиране на своята рехабилитация.

Ще ви срещнем с актрисата Мира Котева, която организира онлайн четене на приказки за деца в подкрепа на благотворителната кампания за деца в социални институции - „Стипендията“.

Ще ви разкажем и за самоуката майсторка на коледни играчки от плъст Мирослава Червеняшка, която живее в Карлово.

Бъдете с нас, ще бъде интересно!

Още от категорията

"Вход свободен" - виртуално пътешествие из Иран

Когато сме влюбени несподелено, или пък ни се е случила раздяла с партньора, обикновено се чувстваме тъжни, депресирани, плаче ни се, нямаме желание за нищо. В такива моменти смятаме, че сърцето ни е разбито.  Така наречения синдром на разбитото сърце е съпроводен с мъка, която тежи не само на мисълта ни, че сме самотни, но и оказва значително..

обновено на 19.01.21 в 09:41

Цветове и страсти „Точно днес“

Политическата битка в ковид година на избори обещава да е ожесточена. В утрото на 19 януари ще проследим цветове и страсти, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа: Отчитат ли педиатрите увеличение на болните от Covid-19 деца в Пловдив и как могат да се избегнат тежки усложнения при малките пациенти? Началникът на Детска клиника..

публикувано на 18.01.21 в 16:16

Горещ студ "Ден след ден"

„Ледена река“ затвори пътя от Смолян до Пампорово - заради заледяването на избиваща от запушена шахта вода, трафикът се отклонява през Рожен. От студ замръзна водата и в единствената водоноска в село Брестовица, жителите твърдят, че са в хуманитарна криза. Пак заради студа „замръзна“ и срутището в село Дряново в община Лъки. При първото..

публикувано на 18.01.21 в 14:53

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любомите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

публикувано на 18.01.21 в 14:09

"Вход свободен" - пълноценно общуване и снежни човеци

Разнообразна и вълнуваща се очаква да бъде седмицата пред нас! Не може да бъде иначе щом в първия й ден, без капка шега,  празнуваме международно снежния човек! Подробности от историята на този обичан герой ще споделим, между поканите за концерт и една поредица, която цели да даде стимул на пълноценното общуване между родители и деца!..

обновено на 18.01.21 в 10:05