Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив отново на върха след 1:0 над Ботев (Враца)

Локомотив (Пловдив) победи Ботев (Враца) в мач от XV кръг на родния футболен елит. На стадион „Христо Ботев“ под Околчица, „смърфовете“ се наложиха с минималното 1:0. За водения от Антони Здравков тим пък Домовчийски изпусна дузпа в края.

След малко повече от 120 секунди игра, Локомотив можеше да поведе. Карагарен нахлу вдясно на наказателното поле и от аутлинията върна назад. Умарбаев стреля мощно от движение, но над напречната греда.

След още 3 минути, гостите направиха нов пропуск. Карагарен пусна успореден пас, Момчил Цветанов засече на шпагат на 3 метра пред опразнената врата, но встрани от дясната греда.

В ответната атака Мартин Костадинов влезе в наказателното поле, Бирсент Карагарен опита да избие с шпагат, но не докосна топката. Футболистът на Ботев (Вр) падна на земята, но главният съдия не отсъди дузпа.

В 11-ата минута Христо Златински изпълни отлично фал. Мартин Луков обаче с прекрасна намеса изби отиващата под напречната греда топка в корнер.

Локомотив поведе в 27-ата минута. Умарбаев пусна вдясно на наказателното поле към Димитър Илиев, който центрира чудесно за Георги Минчев. Нападателят пък засече неспасяемо с глава за 0:1.

180 секунди след това „смърфовете“ можеха да удвоят аванса си. Аласан Ндиайе и Костов показаха удивително неразбирателство на границата на наказателното поле. Минчев ги притисна, при което Ндиайе с глава прехвърли собствения си вратар. Костов обаче демонстрира бързина и улови топката на самата голлиния.

В 35-ата Момчил Цветанов изстреля истински снаряд далеч извън наказателното поле. Костов показа класа и изби отиващата в долния му десен ъгъл топка.

В 68-ата минута Ботев (Вр) можеше да изравни. След центриране от корнер, Валери Домовчийски засече отблизо, но над вратата.

120 секунди по-късно Аласан Ндиайе стреля от границата на наказателното поле. Топката рикошира в Диниш Алмейда и бе на път да заблуди Луков, който все пак успя да избие с крак.

В 84-ата минута Ботев пропусна великолепна възможност да изравни. Даниел Генов получи в наказателното поле, където бе фаулиран от Гомис и главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението й се нагърби Валери Домовчийски, който обаче прати топката над напречната греда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57