Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Бочели носи радост и красота в "Звукът на киното"

| обновено на 11.12.20 в 14:04

В "Звукът на киното" предстои истинско удоволствие с изпълненията на Андреа Бочели. Тази събота и неделя ще ви предложим неговия студиен албум, посветен на киното - "Cinema". 

Както става ясно от името на албума, появил се на пазара през 2015-а година, той включва музика за познати и обичани филми. Сред емблематичните музикални композиции са произвадения, създадени за филми като Кръстникът, Гладиатор, Любовна История, Доктор Живаго, Закуска в Тифани, Животът е Прекрасен, Пощальонът и много други.

Андреа Бочели изпълнява песните като си партнира с Ариана Гранде и Никол Шерзингер.


"С албума Cinema изпълнявам своето желание, което съм таял в продължение на десетилетия", разказва Бочели и добавя "Ако филмите представляват 'фабрика за мечти', музиката, която като неделима част от тях се слива с тези мечти и допълнително усилва магията и емоцията на изживяването."

Andrea Bocelli - Cinema - Standard - Съдържание:

  MARIA from 'West Side Story'
  LA CHANSON DE LARA from 'Doctor Zhivago'
  MOON RIVER from 'Breakfast at Tiffany's'
  E PIU' TI PENSO duet with Ariana Grande from 'Once Upon a Time in America /Malèna'
  BE MY LOVE from 'The Toast of New Orleans'
  THE MUSIC OF THE NIGHT from 'The Phantom of the Opera'
  POR UNA CABEZA from 'Scent of a Woman'
  SORRIDI AMORE VAI from La vita è Bella'
  MI MANCHERAI from 'Il Postino'
  CHEEK TO CHEEK duet with Veronica Berti from 'Top Hat'
  BRUCIA LA TERRA from 'The Godfather'
  NO LLORES POR MÍ ARGENTINA from 'Evita'
  NELLE TUE MANI (NOW WE ARE FREE) from 'Gladiator'


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05