Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 12.12.20 в 16:18

Очаква ни дъждовна неделя, но споделена с домашния уют и темите, които сме ви подготвили, се надяваме тя да се превърне в една пълноценна почивка!

В зимния сезон, и особено в настоящия, когато пандемията е на път да се преплете със сезонните вируси, все по-често се замисляме за поредната комбинация от витамини, с които да подсилим организма си, създавайки предпазен щит срещу опасните заболявания. Как взаимодействат обаче витамини с човешкото тяло? На тоаи въпрос отговаряме в „Мултивитамин“.

С гостите ни Петко Танчев и Славена Шекерлетова разговаряме за красивите думи на нашите поети и писатели, които са забравени и излезли от речта ни.

През 2020-та година инициативата „ЗабравенитеТе думи“ интерпретира визуално със средствата на кинетична типография български думи, употребявани в поезията от миналия и този век. Това са думи, чието значение разбираме, но които не използваме.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

В очакване на март с „Шейкър“

И понеже движението напред е спасението, в предаването тази сутрин, ще правим прогнози. Мартенската такава ни очаква, със Стефи Недевска. Специален месец ще бъде този март, с визия и влияние за следващите няколко месеца. Кино и психодрама е специалната ни задача. Говорим с психолога Инна Бранева и Константин Бандеров. На 11 март, тук в..

обновено на 27.02.21 в 16:03
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38
Фонтанът с ябълката

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище.  Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават..

публикувано на 25.02.21 в 14:06