Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ритъма на „Точно днес“

| обновено на 15.12.20 в 17:07

2020 година се оказа сериозен тест за „Национална мрежа на здравните медиатори“. Това е най-голямата организация в обществена полза в България. Членовете на мрежата ежедневно работят на терен, в помощ на най-уязвимите групи от населението.

Цвета Петкова, член на Управителния съвет на сдружението коментира постигането на основнитге цели за достъп до здравни и социални услуги на всички, които са в неравностойно положение. Повишаване здравната култура на уязвимите групи.

Среща в ефира с историка проф. Пламен Павлов, за отношенията България и Република Северна Македония. Защо министър - председателят Зоран Заев бетонира позициятаси като заяви: „Ще влезем в ЕС като македонци, които говорят македонски език. Ние сме страна членка на НАТО, сега имаме сигурност, защитени сме от най-силния военен алианс в света“.

С художника Ангел Гешев говорим за петия рожден ден на галерия „Arsenal of Art“. Вече е подредена и Коледна изложба, която при по-добри обстоятелства ще посрещне гости.

Преди новините в осем ще чуете младия учен в сферата на роботиката Симеон Марлоков. Той споделя своето виждане за  проектите, които разработва, мечтите и учителите.

В „Българската Коледа“ Димитрия Денева, майка на осемгодишната Йоана от Пловдив, разказва за помощта, която семейството е получило.

В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов ни връща в началото на 20-ти век с творчеството на испанския режисьор Луис Бунюел.

В „Добро утро, Ден“ Паолина Комсалова ни среща с кларинетиста Илиян Илиев.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 16-ти декември от 6.00 до 9.30 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30