Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ритъма на „Точно днес“

| обновено на 15.12.20 в 17:07

2020 година се оказа сериозен тест за „Национална мрежа на здравните медиатори“. Това е най-голямата организация в обществена полза в България. Членовете на мрежата ежедневно работят на терен, в помощ на най-уязвимите групи от населението.

Цвета Петкова, член на Управителния съвет на сдружението коментира постигането на основнитге цели за достъп до здравни и социални услуги на всички, които са в неравностойно положение. Повишаване здравната култура на уязвимите групи.

Среща в ефира с историка проф. Пламен Павлов, за отношенията България и Република Северна Македония. Защо министър - председателят Зоран Заев бетонира позициятаси като заяви: „Ще влезем в ЕС като македонци, които говорят македонски език. Ние сме страна членка на НАТО, сега имаме сигурност, защитени сме от най-силния военен алианс в света“.

С художника Ангел Гешев говорим за петия рожден ден на галерия „Arsenal of Art“. Вече е подредена и Коледна изложба, която при по-добри обстоятелства ще посрещне гости.

Преди новините в осем ще чуете младия учен в сферата на роботиката Симеон Марлоков. Той споделя своето виждане за  проектите, които разработва, мечтите и учителите.

В „Българската Коледа“ Димитрия Денева, майка на осемгодишната Йоана от Пловдив, разказва за помощта, която семейството е получило.

В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов ни връща в началото на 20-ти век с творчеството на испанския режисьор Луис Бунюел.

В „Добро утро, Ден“ Паолина Комсалова ни среща с кларинетиста Илиян Илиев.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 16-ти декември от 6.00 до 9.30 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55

"Вход свободен" - за отношенията в двойката и семейството

С приближаване края на учебната година  за  учиниците от начален  курс, родителите за  преден  път се изправят пред предизвикателството -  лятна  ваканция! Предизвикателство, да, защото дългоочакваната дълга ваканция за  децата, в  по -  честите случаи  е един  период,  в който родителите изпитват трудност в  поодсигуряването на свободното  време. Това..

публикувано на 20.05.24 в 09:30