Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ваксини, туризъм, култура - теми в "Ден след ден"

С председателя на Българската асоциация по клинични проучвания д-р Борислав Борисов ще коментираме кога най-рано можем да очакваве ваксините срещу КОВИД-19 у нас, дали са безопасни и какво трябва да знае всеки, решил да си постави ваксината.

Кореспондентът ни в Пазарджик Невена Петрова ще ни „запознае“ с 3-ма от доброволците, които работят в Спешното отделение на МБАЛ – Пазарджик.

С Пантелей Мемцов, председател на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“, ще говорим за оцеляването на туристическия бранш в условията на пандемия и дали ще стигнат отпуснатите от правителството 56 млн.лв. за „реанимацията“ на бранша.

Стоян Терзиев ще ни разкаже за проекта „Топъл обяд“ на община Пловдив, по който 2700 социално слаби пловдивчани ще получават топъл обяд от 4 януари до 27 април 2021 година.

Четири музея в Пловдивско – Регионалният археологичен музей в Пловдив, Археологическият музей в Хисаря и Историческите музеи в Асеновград и Карлово получават безвъзмездно финансиране от Министерството на културата. За какво ще харчат парите по спечелените проекти – чуйте от техните директори доц. Митко Маджаров, доц. Костадин Кисьов, Иван Дуков и Мария Деянова.

Антоанета Петричанска ще ни „срещне“ и с още едно дете  – 5-годишния Албен Арнаудов, който има нужда от подкрепата чрез „Българската Коледа“. 

Още от категорията

Политически конфигурации и сметки „Точно днес“

Девет дни след парламентарните избори неизвестните не намаляват, а дари напротив – увеличават се. Засега е ясно едно – ГЕРБ ще предложи правителство. А после? Търсим отговорите в утрото на 13 април, ето какво ще чуете: Има ли изход от политическата ситуация у нас? И вървим ли към нови избори? Политическият психолог професор Антоанета..

обновено на 12.04.21 в 17:01

„Ден след ден“ в очакване на премиерите

ГЕРБ ще предложи правителство, въпреки малките шансове то да бъде подкрепено, каза вицепремиерът Томислав Дончев.  Макар и очаквана, заявената позиция изненадва с категоричността си на фона на досегашните изявление на лидера на партията Бойко Борисов за възможна подкрепа за вторите по гласове „Има такъв народ“. С Дани Каназирева, досегашен областен..

публикувано на 12.04.21 в 14:45

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първия български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден..

обновено на 12.04.21 в 13:57

"Вход свободен" - слънчев старт на седмицата

Нова седмица, нов късмет, нови интересни теми и събеседници.  Пролетта е време за пролетно почистване, но не само на дома, а и на любовните взаимоотношения. Как да направим пролетно почистване на връзката? Отговорите, в началните минути.  Предстои ни среща с Елена Иванова, която е запален турист и обожава да обикаля всякакви интересни и красиви..

обновено на 12.04.21 в 11:44

С повече земно притегляне, но и в полет - "Точно днес"

Имената на новите 240 народни избраници са известни. Президентът свиква 45-то НС на 15 април, за да положат клетва и да встъпят в правомощията си. Ще успее ли най-спряганата досега от всички политически сили дума „отговорност“ да интегрира  действията им и „след това“  с повече мъдрост и в  обществена полза? Времето на надговарянето изтече,..

публикувано на 11.04.21 в 15:37