Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови две медсестри заразени с COVID-19 в Пазарджик

РЗИ Пазарджик информира за 58 положителни проби за COVID-19 от област Пазарджик.  Пет души  от други области ще прекарат карантината си в област Пазарджик, с тях общият брой става 63. 

Сред новорегистрираните са две медицински сестри.

От новозаразените хоспитализирани са 7 лица: в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“ – 4, МБАЛ „Хигия“ – 2, в „МБАЛ-Пазарджик“ – 1.

Жени – 29, на възраст от 25 до 79 години; от град Пазарджик – 16, от село Главиница – 2, от село Црънча – 1, от село Ивайло - 1; от град Панагюрище – 1, от село Елшица - 1; от град Стрелча – 1; от град Белово – 1; от село Динката – 1; от град Септември – 1, от село Бошуля – 1, от село Симеоновец – 1, от село Карабунар – 1.

Мъже – 29, на възраст от 2 до 81 години; от град Пазарджик – 14, от село Ивайло – 1, от село Черногорово – 1, от село Алеко Константиново – 1, от село Братаница - 1; от село Бяга – 1; от град Панагюрище – 4; от град Велинград – 1; от град Септември – 1, от град Ветрен – 1, от село Ковачево – 2; от село Калугерово – 1.

Починали:

·  Мъж на 87 години от село Главиница, поставен на домашна изолация, със съпътстващо заболяване артериална хипертония.

·  Жена на 70 години от село Ивайло, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“ със сърдечно и онкологично заболявания.

·  Жена на 64 години от град Панагюрище, хоспитализирана в МБАЛ „Уни Хоспитал“ със сърдечно заболяване и захарен диабет.

·  Мъж на 69 години от град Панагюрище, хоспитализиран в МБАЛ „Уни Хоспитал“ със сърдечно заболяване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Затварянето на Бетонния мост се отлага за лятото

Бетонният мост ще бъде затворен след 15 юни и трябва да е готов за Коледа . Договореност за това е постигната с ръководството на НКЖИ,  съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.  Пускат движението по Модър-Царевец на 15 април, като при връзката с Хаджи Димитър ще има временна организация на движението докато траят ремонтните дейности по улиците Хаджи..

публикувано на 29.03.24 в 10:38

Земетресение стресна Девин и околността

Силно земетресение малко след 8.30 ч тази сутрин разлюля Девин. Трусът разтърсил земята хоризонтално с бучене. Според данните на НИГГГ-БАН - Секция Сеизмология, епицентъра му е бил между Девин и Пазарджик и е било с магнитуд 3.2 по скалата на Рихтер, на дълбочина 5 км.  Преди това в самият Девин е имало трус с магнитуд 3.8 по скалата на Рихтер,..

обновено на 29.03.24 в 10:11

Искат свалянето на председателя на ОбС в Пазарджик

В пазарджишкият общински съвет е внесено искане за отстраняване на председателя на местния парламент Найден Шопов от ГЕРБ. Предложението е на общинския съветник от коалиция „Заедно за силна община“ с мотив, че Найден Шопов , въпреки, че е бил кандидат за поста, е участвал в гласуването за председател на общинския съвет, което е конфликт на интереси...

обновено на 29.03.24 в 10:09

В Пловдив отбелязват 20 г. членство на България в НАТО

Кръгла маса, посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО ще се проведе във Военния клуб в Пловдив.  Организатор на събитието е Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“.  Освен дискусия за основните приоритети на външната ни политика в края на ХХ век , довела до членството ни в НАТО, ще бъдат представени документални..

обновено на 29.03.24 в 09:03

Бившият районен кмет Ральо Ралев отново на съд

С разпити на свидетели и вещи лица в Окръжния съд продължава делото срещу бившия кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев и двамата негови помагачи.  С тогавашната служителка на кметството Даниела Вълова и бизнесмена Иван Делевски поискали 60 хиляди лв от строителен предприемач за издаване на разрешително за строеж.  Обвинението сочи Ралев..

обновено на 29.03.24 в 09:03