Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

| обновено на 31.01.21 в 10:41

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*.

Той е безспорна звазда насветовния музикален небосклон и е участвалв в концерти с водещи оркестри в Китай, САЩ и Европа и другаде. 

Ланг Ланг е първият китайски пианист, ангажиран от Берлинската и Виенската филхармония, както и от някои топ американски оркестри.

Още от категорията
На 3-ти март

"Ден след ден" за свободата у нас и където и да сме по света

На националния празник 3-ти март в следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ разказваме: Как отбелязва Деня на освобождението Пловдив с репортаж от честванията на Стоян Терзиев. За духа на свободата в картините на старите български майстори на четката и на чужденците, свързали живота и изкуството си със следосвобожденска..

публикувано на 03.03.21 в 14:08

"Вход свободен" - заедно на 3-ти март

Чеистит празник, българи! В този така специален ден за всички ни ще изтъкнем няколко впечатляващи факта, които ни карат да се гордеем, че сме българи.  В празничния ден ще ви среднем и с Костадин Димитров - кмет на район "Тракия". Той ще ни разкаже повече за предстоящото празнично хоро, което е част от националната инициатива „Пробуждане с хоро на 3..

обновено на 03.03.21 в 10:28

„Точно днес“ – за историческите уроци и за свободата днес

Националният празник на България ще бъде отбелязан тържествено днес. Трети март – ден на преклонение към подвига на героите, величието, смелостта и историческите уроци, които трябва да помним днес. Наш събеседник ще бъде Видин Сукарев , историк от Регионалния исторически музей в Пловдив. За свободата днес, за нейната цена и за паметта ще..

публикувано на 02.03.21 в 16:35

Милиони, рейтинги и дози „Ден след ден“

Милиони, проценти, рейтинги, номера, брой дози, движения нагоре – надолу ще бъдат ключовите думи в предаването „Ден след ден“ този следобед, защото: отчитаме пик на заразените, броя на поставените ваксини и отворено – затворените зелени коридори ще разпределяме  418 милиона лева и тяхната ефективност за Пловдив след приемането на..

публикувано на 02.03.21 в 14:36

История, кино и действия във „Вход свободен“

Утре отбелязваме 143 години, от Освобождението на България от османско иго. Затова, днес ще отскочим до читалището на гр. Шипка, „Светлина - 1861“. Това е първото, селско, читалище в страната и тази година отбелязва 160 години, от създаването си. Интересни проекти реализират, там. Ще си говорим с Деница Стефанова, секретар на читалището, което има..

обновено на 02.03.21 в 09:34