Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Извънредни мисли" - моменти от живота на артиста

| обновено на 31.12.20 в 13:49



Последен ден от 2020-та. Различен от всички останали последни дни на предходните години, поне за няколко поколения. Различен за всеки поотделно. Иска ми се да можем да концентрираме  всички изводи, да ги подредим по степени на важност, и по съвест  да ги преценим добре, за да открием всичко смислено и важно.

„Извънредни мисли“ е среща с интимния свят на всеки от участниците, а палитрата от емоции и тишини е почти безкрайна! Какво поражда вътре в нас времето и възможността да останем по-близо до себе си? Откриваме ли нови светове? Чуваме ли истинския глас  на мислите си?

Всеки от участниците в рубриката ни, отговаря на четири еднакви въпроса:

Как се казвате и коя е професионалната сфера, в която се развивате?

Как се промени живота ви за последните девет месеца?

Как изглежда срещата ви с ковид? Близка или далечна?

Как  ще посрещнете най-близкият празник, който ви предстои?


Найден Тодоров е роден на 8 април 1974 г. в Пловдив. През 1993 г. завършва СМУ „Добрин Петков“ и продължава следването си във Виенския музикален университет и Нов български университет. Работи с различни оркестри в България и по света. През 2001 г. дебютира със Софийската филхармония, на която от сезон 2004/2005 г. става главен гост-диригент а от началото на 2017 г. е избран и за нейн директор.

 Осъществил е многобройни записи за различни радио и телевизионни станции, както и над 130 компактдиска, издадени в Австрия, Великобритания, Дания, Израел, САЩ и Унгария. Работил е с артисти като Патриция Копачинская, Сара Чанг, Максим Венгеров, Мидори, Паул Бадура-Скода, Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Анна Томова-Синтова, Никола Гюзелев, Анджела Георгиу, Джошуа Бел, Юрий Башмет, Иво Погорелич, Вадим Репин, Анастейша, Джон Лорд и др.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 03 - 09 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 03.08.202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“: Камила Лекберг, Хенрик Фексеус. Мираж. 512 стр., ок. 6А, Колибри, 2024. Дейвид Балдачи. Само лъжи. 432 стр., ок. 5А, Обсидиан, 2024. Ема Коуел. Любовната песен на острова. 360 стр., ок. 4А,..

публикувано на 05.08.24 в 11:54

Тази събота "Срещите" питат какво е шамбала

В това августовско утро "Срещите" питат: Какво е ШАМБАЛА и защо пътешественици, изследователи, езотерици не са я открили...  И вярно ли е, че Шамбала е за земята, но не е на земята...  и че енергията на Шамбала е диструктивна за всички онези сърца и умове, които носят омраза?  Гост на СРЕЩИТЕ - издателят Валентин Марков. Слушайте...

обновено на 03.08.24 в 16:43

Тридневният "Балет без граници" започва на Античния театър

Едно от най-престижните събития в областта на балетното изкуство в България през този сезон Международният фестивал "Балет без граници" стартира днес на сцената на Античния театър. Той ще се проведе в рамките на три поредни вечери.  Магията на музиката, професионализмът на участниците, впечатляващата сценография и изяществото на балетните..

обновено на 03.08.24 в 11:40

Хор от диригенти изпя български фолклорен бисер

В град Хамар, наричан северната "Венеция" на Норвегия, се случи нещо изключително: младият пловдивски диригент Илиян Тиганев създаде хор от млади диригенти от цял свят и с тях изпълни българска фолклорна песен, която буквално запали сърцата на всички присъстващи. Илиян Тиганев, който е диригент на Пловдивския хор "Ангел Букорещлиев", е в Хамар за..

публикувано на 02.08.24 в 16:15

Гела е домакин на Гайдарското надсвирване за 21-ви път

Село Гела от днес до неделя за 21-ви път е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник, който ще събере..

публикувано на 02.08.24 в 09:09