Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Добро утро, Ден" с проф. Александър Илиев

| обновено на 09.01.21 в 07:56

Театралният режисьор, пантомимист и  културен антрополог проф.  Александър Илиев  е първият гост в рубриката „Добро утро, Ден“ през 2021 г.

 В неговата професионална биография  са вписани  над 160 авторски постановки, той е консултант и актьор в над 40 игрални и документални филма в България, САЩ, Италия, Китай, Франция и много други страни. Автор е на 11 книги с научна и художествена литература.

Едно от най-типичните му амплоа е това - на пътешественик, посетил с изследователска цел  многобройни трудно достъпни страни на петте континента, от които е съхранил и спомени за началото на новия ден. С проф. Александър Илиев разговаря Веселина Пеева.Още от категорията
д-р Иван Маджаров

БЛС започна срещи с политическите сили в НС

Председателят на БЛС доктор Иван Маджаров заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив, че организацията е започнала срещи с политическите сили, които влизат в 45-то НС. Среща вече е проведена с новия председател на парламентарната здравна комисия доктор Александър Симидчиев. „Основната задача пред обществото е борбата с КОВИД, и..

публикувано на 23.04.21 в 11:31
Адвокат Михаил Екимджиев

Мажоритарният вот е деструктивна идея

„Когато се тръгва от избирателния закон, това е разбираемо. Защото изборният процес е в основата на представителната демокрация. Честните и справедливите избори, са в основата на демократичните общества и правовите държави. Затова не е случайно, първият приоритет на протестното мнозинство, което се формира миналото лято по площадите и вече е в..

публикувано на 23.04.21 в 11:03

Вероятно „Има такъв народ“ ще успеят да съставят правителство

„Ако има огромни различия между партиите, шансовете за правителство намаляват не само в този парламент. Много е възможно, при следващ парламент, конфигурацията да е сходна. И съставянето на правителство тогава ще стане много, много трудно“, това заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов. Той каза още, че в..

публикувано на 23.04.21 в 10:20

Рестартирай Европа: Изкуственият интелект в помощ на хората

Нови правила и действия за ползването на изкуствения интелект предложи Европейската комисия – те включват забрана на системите, които заплашват безопасността, поминъка и правата на хората. Предстоят строги задължения и проверки преди пускането на пазара на такъв вид нови технологии  в транспорта, образованието, хирургията и заетостта, а..

публикувано на 23.04.21 в 09:29

Намираме се в тежък корпоративен сблъсък

„ Приоритет в новото Народно събрание получиха промените в изборните правила. Това говори, че партиите се готвят за избори, а не да управляват “ – заяви в интервю за Радио Пловдив п олитологът Антоний Гълъбов . „ Или да бъде създаден кабинет на малцинството с подкрепа за определена програма, или да се върви към бързи предсрочни избори...

публикувано на 22.04.21 в 16:57