Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 09.01.21 в 18:10

Приближаваме средата на януари, в условията на втората карантина от началото на пандемията. Как  промените влияят на психиката ни, как се отразяват на общуването ни с най-близките? Въпроси, на които ще потърсим отговор, но и възможности за разрешаване на много проблеми.

Като част от семейството, индивидуалното ни поведение, чувствата и нагласите ни се разглеждат и осмислят в контекста на по-голямата група, в чиято структура всеки поема определени роли.

В ранното неделно утро ще разглдаме методът - Сeмейни констелации, който е  създаден от немския терапевт Бeрт Хелингер, в следствие на наблюденията му на по-примитивни племена. Там, Херлингер открива, че семейните взаимоотношения не са наложени, а следват вътрешен ред, основан на взаимодействието през поколенията и колективното поле. Събеседник по темата – Стефка Петкова – психолог и психотерапевт.

В „Мултивитамин“ ще ви предложим алтернатива на събуждането с кафе!

„Звездна диагноза“ поглежда с намигване към хороскопа, за да разберем как остаряват различните зодии.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

По делничната спирала "Точно днес"

Политическите страсти не утихват. Навлизаме ли в политическа криза и ще се превърне ли страната в държава без стабилна изпълнителна власт за определен период от време? Търсим отговорите в утрото на 23 април, а наш събеседник по темата ще бъде Димитър Аврамов . И още теми в развитие: Депутатите с първи стъпки за промяна на..

публикувано на 22.04.21 в 16:14

"Ден след ден" м/у третата ковид вълна и първата на нов кабинет

На 22 април в "Ден след ден" ще плаваме с темите между третата ковид вълна и първата на нов кабинет. Ето така: Здравният министър в оставка обяви удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на месец май и излизане на страната ни от третата вълна на коронавируса. Затова ще започнем предаването ни с тази тема. С проф. Ива Христова,..

обновено на 22.04.21 в 14:42

"Добро утро, Ден!" с доц. Димо Чешмеджиев

Историк, специалист по средновековна история, доцент в ПУ „Паисий Хлендарски“ по теория и история на културата и професор в Кирило- Методиевския център на БАН, където изследва проблемите на средновековната църква и култура. Тази седмица Димо Чешмеджиев ни прие в своя ден и  разговорът с него кръстосва от българския манталитет до вицовете за..

обновено на 22.04.21 в 13:55

"Вход свободен" за възпитание без крясъци и наказания

Днес ще говорим за това как детето да ни чува, без да крещим и без да го наказваме. Това е темата и на един безплатен уебинар, който предстои на 25-ти април. Ще ви срещнем с Екатерина Велева – консултант на родители с деца от 2 до 7 годишна възраст. Тя ще ни даде отговори на много въпроси, сред които са: "Защо детето не ни чува, когато крещим? и Защо..

обновено на 22.04.21 в 09:26

"Точно днес" за земното и други притегляния

На 22 април говорим за Деня на земята с отношението, което заслужава по време на пандемия. Обществото все още се пита как ще преборим вируса, така че да не вредим.  Разговор за инициативите на община Родопи в село Марково с кмета Десислава Терзиева . Тя ще разкаже и за предстоящите празници за стогодишния юбилей на Основно училище "Св. Св. Кирил и..

публикувано на 21.04.21 в 15:24