Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 09.01.21 в 18:10

Приближаваме средата на януари, в условията на втората карантина от началото на пандемията. Как  промените влияят на психиката ни, как се отразяват на общуването ни с най-близките? Въпроси, на които ще потърсим отговор, но и възможности за разрешаване на много проблеми.

Като част от семейството, индивидуалното ни поведение, чувствата и нагласите ни се разглеждат и осмислят в контекста на по-голямата група, в чиято структура всеки поема определени роли.

В ранното неделно утро ще разглдаме методът - Сeмейни констелации, който е  създаден от немския терапевт Бeрт Хелингер, в следствие на наблюденията му на по-примитивни племена. Там, Херлингер открива, че семейните взаимоотношения не са наложени, а следват вътрешен ред, основан на взаимодействието през поколенията и колективното поле. Събеседник по темата – Стефка Петкова – психолог и психотерапевт.

В „Мултивитамин“ ще ви предложим алтернатива на събуждането с кафе!

„Звездна диагноза“ поглежда с намигване към хороскопа, за да разберем как остаряват различните зодии.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията
На 3-ти март

"Ден след ден" за свободата у нас и където и да сме по света

На националния празник 3-ти март в следобедното предаване на Радио Пловдив „Ден след ден“ разказваме: Как отбелязва Деня на освобождението Пловдив с репортаж от честванията на Стоян Терзиев. За духа на свободата в картините на старите български майстори на четката и на чужденците, свързали живота и изкуството си със следосвобожденска..

публикувано на 03.03.21 в 14:08

"Вход свободен" - заедно на 3-ти март

Чеистит празник, българи! В този така специален ден за всички ни ще изтъкнем няколко впечатляващи факта, които ни карат да се гордеем, че сме българи.  В празничния ден ще ви среднем и с Костадин Димитров - кмет на район "Тракия". Той ще ни разкаже повече за предстоящото празнично хоро, което е част от националната инициатива „Пробуждане с хоро на 3..

обновено на 03.03.21 в 10:28

„Точно днес“ – за историческите уроци и за свободата днес

Националният празник на България ще бъде отбелязан тържествено днес. Трети март – ден на преклонение към подвига на героите, величието, смелостта и историческите уроци, които трябва да помним днес. Наш събеседник ще бъде Видин Сукарев , историк от Регионалния исторически музей в Пловдив. За свободата днес, за нейната цена и за паметта ще..

публикувано на 02.03.21 в 16:35

Милиони, рейтинги и дози „Ден след ден“

Милиони, проценти, рейтинги, номера, брой дози, движения нагоре – надолу ще бъдат ключовите думи в предаването „Ден след ден“ този следобед, защото: отчитаме пик на заразените, броя на поставените ваксини и отворено – затворените зелени коридори ще разпределяме  418 милиона лева и тяхната ефективност за Пловдив след приемането на..

публикувано на 02.03.21 в 14:36

История, кино и действия във „Вход свободен“

Утре отбелязваме 143 години, от Освобождението на България от османско иго. Затова, днес ще отскочим до читалището на гр. Шипка, „Светлина - 1861“. Това е първото, селско, читалище в страната и тази година отбелязва 160 години, от създаването си. Интересни проекти реализират, там. Ще си говорим с Деница Стефанова, секретар на читалището, което има..

обновено на 02.03.21 в 09:34