Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под 9 % от тестваните са с коронавирус у нас за последното денонощие

73 нови случая на COVID-19 в област Пловдив

| обновено на 08.01.21 в 08:27
Снимка: БГНЕС

Новорегистрираните с COVID-19 в Пловдив област са 73, по информация на Единния информационен портал. Те са част от общо 867 за страната, потвърдени след 9 911 теста. Това означава, че у нас положителни са се оказали под 9 процента от направените проби.

Положителните на COVID-19 в област Пазарджик са 18.   Те са възраст между 25 и 80 години. Пет от тях са настанени за болнично лечение. Починалите след преболедуване от коронавирус са трима души. Те са страдали и от сърдечни заболявания и диабет- поясниха от Регионалната здравна инспекция.

В област Смолян новите болни са 7 и са на възраст от 37 до 79 години. Двама са от община Мадан, по един от общините Смолян, Златоград, Баните, Девин и Борино. В областта, според данните от последното денонощие, излекуваните са с двама повече от новозаразените. 

В страната са оздравели 1402-ма, което е над един път и половина повече от новоустановените случаи. В болница остават 4250 пациенти, 377 от тях в интензивни отделения. Починалите са 56.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Над 200 дка са поразени от вчерашната градушка в с. Искра

Над 15 земеделски производители са пострадали след вчерашната едра градушка в първомайското село Искра. При много от стопаните продукцията е почти напълно унищожена, като силно засегнати са над 200 дка земеделска продукция, разказа пред Радио Пловдив кметът на селото Тодор Налбантов. "Сто декара са само щетите на 2 стопани, които имат лозови..

публикувано на 03.06.24 в 09:22

В Пловдив продължава делото за насилието над Дебора

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, упражнил насилие над Дебора Михайлова от Стара Загора. Процесът започна в петък, когато показания в съдебната зала даде и самата Дебора. Очаквам справедлива, но тежка присъда, заяви Дебора в съда Освен днешното, предстоят още две заседания, на които ще..

публикувано на 03.06.24 в 08:15

Откриват обновената улица "Д-р Георги Странски" в "Източен"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и районният кмет на „Източен“ Емил Русинов ще открият обновената улица „Д-р Георги Странски“ в Пловдив – в участъка от улица ул. "Генерал Радко Димитриев" до улица „Тодор Гатев“.  Това е първият етап на проекта, за който бяха отпуснати 1 милион и 300 хиляди лева от общинския бюджет. Припомням, че в края на..

обновено на 03.06.24 в 06:51

Жълт код за проливни валежи и градушки в Пловдив и Пазарджик

Оранжев код за обилни валежи и гръмотевични бури е в сила днес в 4 области от Северна България, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология.  Жълт код за валежи и градушки е обявен в други 7, сред които Пловдив и Пазарджик.  Очакват се количества на валежите до 20-25 mm.   Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след..

обновено на 03.06.24 в 06:51

Кръгла маса "Българистиката в Унгария" се открива в ПУ

Кръгла маса „Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера“ ще бъде открита днес в 16:00 часа в Заседателната зала на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.  Събитието е част от работната програма на екипа на Пловдивския университет с ръководител проф. д.ф.н. Любка Липчева-Пранджева,..

публикувано на 03.06.24 в 06:31