Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Напред и делово към годината - "Точно днес"

След  поредицата от празници следите, които оставиха събитията от  първата десетдневка  на годината, дават сигнал за характера на политическата зима и за обществените процеси, които ще се развиват през цялата година, като ни ангажират и с лични решения.

На 11 януари за кризата в БСП и готовността на партията за явяване на парламентарния вот – новият областен лидер на БСП – Пловдив д-р Емил Караиванов.

 Борба на платформи или лидерски битки ще трасират пътя на партиите, които вече се спуснаха по предизборната писта. В напълно различната обществено-икономическа ситуация, в която се оказа Светът под ударите на пандемията, пред какви  нови предизвикателства са изправени българските политици, и в частност – социално ориентираните партии.  По темата – политологът доц. Борис Попиванов.

Как да се предпазим от  скрити пневмонии след Ковид-19 и каква ваксина да изберем  - чуйте пулмолога д-р Александър Симидчиев.

Каква е готовността на домовете за възрастни хора за ваксинационната кампания – интервю с директора на Дом за възрастни хора „Св. Василий Велики“ Нина Христова.

Преди премиерата на една от най-играните и обичани пиеси на българската класика „Майстори“ от Рачо Стоянов – директорът на Пловдивския драматичен театър  Кръстю Кръстев.

А в рубриката „Добро утро, Ден“ монсеньор Румен Станев, който на 17 януари ще бъде ръкоположен за епископ в София, разказва за католическата общност и необходимостта от вяра.


Още от категорията

Усмивки и радост "Ден след ден"

В името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководият от интересите на народа. Тази клетва положиха днес народните избраници в 45-тия парламент. "Народът ни изпрати тук за промяна", заяви Мика Зайкова, която откри първото пленарно заседание като най – възрастния..

публикувано на 15.04.21 в 15:00

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първия български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден..

обновено на 15.04.21 в 13:55

"Вход Свободен" – време за всичко

  "Мисли-Обичай-Действай" е формулата, която ще ни доведе до по-добрър живот в обичния Пловдив! В това вярват организаторите на поредното почистване на брега и коритото на река Марица. За инициативата разговаряме с йога учителя Лана Петкова, която стои в основата на тази идея.  „Дипломация през сърцата на два народа“ е името на изложбата по..

обновено на 15.04.21 в 09:35

Заедно и в различията си - "Точно днес"

След  броени часове 45-ят Парламент на България ще бъде факт. Тържествено народните избраници ще влязат в паметната сграда на площад „Народно събрание“ – пропита от история и дух, на  фасадата на която пише „Съединението прави  силата“. Ще се закълнат, че във всичките си действия ще се ръководят от Конституцията, законите  и от интересите на народа...

публикувано на 14.04.21 в 18:21

Изгубени в думите и тишината „Ден след ден“

Между  думите и тишината, между горе и долу във властта, между старите и новите лица, политици, мутри „Ден след ден“ и на 14-ти април ще говорим за управлението, което ни очаква. В последния ден от мандата и преди оставката утре премиерът Борисов за първи път, не само от края на изборите, но и от много месеци насам отговори на журналистически..

публикувано на 14.04.21 в 14:20