Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Напред и делово към годината - "Точно днес"

След  поредицата от празници следите, които оставиха събитията от  първата десетдневка  на годината, дават сигнал за характера на политическата зима и за обществените процеси, които ще се развиват през цялата година, като ни ангажират и с лични решения.

На 11 януари за кризата в БСП и готовността на партията за явяване на парламентарния вот – новият областен лидер на БСП – Пловдив д-р Емил Караиванов.

 Борба на платформи или лидерски битки ще трасират пътя на партиите, които вече се спуснаха по предизборната писта. В напълно различната обществено-икономическа ситуация, в която се оказа Светът под ударите на пандемията, пред какви  нови предизвикателства са изправени българските политици, и в частност – социално ориентираните партии.  По темата – политологът доц. Борис Попиванов.

Как да се предпазим от  скрити пневмонии след Ковид-19 и каква ваксина да изберем  - чуйте пулмолога д-р Александър Симидчиев.

Каква е готовността на домовете за възрастни хора за ваксинационната кампания – интервю с директора на Дом за възрастни хора „Св. Василий Велики“ Нина Христова.

Преди премиерата на една от най-играните и обичани пиеси на българската класика „Майстори“ от Рачо Стоянов – директорът на Пловдивския драматичен театър  Кръстю Кръстев.

А в рубриката „Добро утро, Ден“ монсеньор Румен Станев, който на 17 януари ще бъде ръкоположен за епископ в София, разказва за католическата общност и необходимостта от вяра.


Още от категорията

С пулса на сърцето и времето - "Точно днес"

На 17 май – Световния ден за борба с хипертонията  Пловдив става част от  националната здравна кампания „Измерване, което спасява живот“. В България тя ще се  проведе за 15-та поредна година  с подкрепата на Българската лига по хипертония.  „Месец май за мерене“ е най-мащабната  глобална здравна инициатива, която има за цел да повиши..

публикувано на 16.05.21 в 17:21

Слънчева неделя с Клуб "Неделя"

Проф. д-р Атанас Джурджев е знакова фигура не само за Медицинския университет в Пловдив, но за града и страната. За съжаление, той ни напусна твърде рано, но личности като него никога не се забравят. Ако беше жив, бившият ректор на 15 май щеше да навърши 80 години.  За своя голям приятел и кумец легендарният водещ Тома Спространов реши да отправи..

обновено на 16.05.21 в 15:21

Един нов ден с „Шейкър“

Тази неделя, си говорим за стойността на храната и за истинската храна. Световен ден на истинската храна и международен ден на светлината, е този 16-ти май. И, още, има за цел да разкрие значението, ролята и мястото на светлината за живота на Земята. С Полина Пенева, холистичен терапевт от Самоков, коментираме темата за страха и причините за..

обновено на 15.05.21 в 16:51

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 14.05.21 в 19:04

Промените "Ден след ден"

Заявено, започнато и предстоящо от служебното правителство – промяна за добро или реваншизъм? Ще стане ли ясно какво е истинското състояние на държавата? Разговорът ще е с политическия анализатор и бивш посланик на България в Русия  Илиян Василев . Кадровите рокади в МВР ще помогнат ли да се осигури провеждането на честни избори на 11 юли? От кого..

публикувано на 14.05.21 в 14:57