Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Напред и делово към годината - "Точно днес"

След  поредицата от празници следите, които оставиха събитията от  първата десетдневка  на годината, дават сигнал за характера на политическата зима и за обществените процеси, които ще се развиват през цялата година, като ни ангажират и с лични решения.

На 11 януари за кризата в БСП и готовността на партията за явяване на парламентарния вот – новият областен лидер на БСП – Пловдив д-р Емил Караиванов.

 Борба на платформи или лидерски битки ще трасират пътя на партиите, които вече се спуснаха по предизборната писта. В напълно различната обществено-икономическа ситуация, в която се оказа Светът под ударите на пандемията, пред какви  нови предизвикателства са изправени българските политици, и в частност – социално ориентираните партии.  По темата – политологът доц. Борис Попиванов.

Как да се предпазим от  скрити пневмонии след Ковид-19 и каква ваксина да изберем  - чуйте пулмолога д-р Александър Симидчиев.

Каква е готовността на домовете за възрастни хора за ваксинационната кампания – интервю с директора на Дом за възрастни хора „Св. Василий Велики“ Нина Христова.

Преди премиерата на една от най-играните и обичани пиеси на българската класика „Майстори“ от Рачо Стоянов – директорът на Пловдивския драматичен театър  Кръстю Кръстев.

А в рубриката „Добро утро, Ден“ монсеньор Румен Станев, който на 17 януари ще бъде ръкоположен за епископ в София, разказва за католическата общност и необходимостта от вяра.


Още от категорията

С мартеници "Точно днес"

Няма разделение поне по обичта към този ден и ритуала с връзването на мартеница - за здраве в очакване на пролетта. Тя идва ва 22 март, малко преди обяд, а дали времето през месеца ще е лесна или по - трудна раздяла със зимата ще чуем в месечната прогноза на НИМХ рано сутринта. Рано ще си кажем и Честита баба Марта с всички гости на предаването и с..

публикувано на 28.02.21 в 17:23

Клуб "Неделя" - на прага на месец март

В последния ден от месец февруари сме ви подготвили много и разнообразни теми, с които да изпратим и уикенда, и най-краткия месец от годината.  Ще ви срещнем с Ана Адамова – програмен директор в български център за нестопанско право, а тя ще ни разкаже повече за един конкурс за смели идеи, в който могат да се включат всички желаещи от 16 до 24 годишна..

публикувано на 28.02.21 в 08:53

В очакване на март с „Шейкър“

И понеже движението напред е спасението, в предаването тази сутрин, ще правим прогнози. Мартенската такава ни очаква, със Стефи Недевска. Специален месец ще бъде този март, с визия и влияние за следващите няколко месеца. Кино и психодрама е специалната ни задача. Говорим с психолога Инна Бранева и Константин Бандеров. На 11 март, тук в..

обновено на 27.02.21 в 16:03
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26