Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

| обновено на 20.01.21 в 14:00

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев. Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София. Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в България през 2019 година.

Помощник епископът Румен Станев е роден в Житница, учил е "Богословие" пет години в Рим , служил 21 години на църквата в Раковски, отскоро живее в София, защото новата му длъжност го изисква.

Живка Танчева ни среща с католическия духовник, който ще разказва за избора да стане свещеник, за любимия футболен отбор "Ботев", още за малките селца в Италия, и за ритуала да се пие силно италианско кафе.  

Румен Станев се определя като гражданин на света, защото е пътувал много, и се чувства еднакво добре навсякъде, но не заменя за нищо България. 

Очаквайте предаването на 16 януари, от 7.00 до 8.00 часа, а всяка сутрин от 7.30 часа може да слушате акценти от интервюто с него в програма "Точно днес".


Още от категорията

Ще победим вируса, но не скоро

"Аз давах дежурства и пред мен започна един нов стадий в живота ми. Такова движение, ден след ден, така минава времето през вълните на коронавируса" каза в интервю за Радио Пловдив началника на Инфекциозна клиника към Университетската болница „Свети Георги“ д-р Олиана Бойкинова. "Този вирус донесе огромна социална, психическа и човешка промяна."..

публикувано на 08.03.21 в 16:31

Идва пролет и пак ще плащаме данъци

Слънчевата сутрин на международния ден на жената се оказа перфектно време за някои да изплатят или декларират своите задължения към общината. Опашка от около десетина напълно спокойни човека се беше извила пред дирекцията за местни данъци и такси на ул. "Радецки" в Пловдив. Гражданите, очевидно свикнали със социалната дистанция, създаваха впечатление..

публикувано на 08.03.21 в 15:04
Зам.-областният управител на Пазарджишка област Йордан Кожухаров и д-р Хюля Шериф (вдясно)

В Пазарджишко преустановяват плановия прием и операциите

Със заповед на директора на РЗИ - Пазарджик от днес се преустановят плановият прием, плановата оперативна дейност, свижданията в болниците на територията на областта. Причината е, че през последните седмици непрекъснато растат случаите на КОВИД-19, обясни в интервю за Радио Пловдив  д-р Хюля Шериф, заместник-директор на РЗИ - Пазарджик.  Тя уточни,..

публикувано на 08.03.21 в 14:21

Добре е да се ваксинират и хората, преболедували Ковид-19

На 8 март става точно една година от регистрирането на първия случай на Ковид-19 в България. Това бе в болницата в град Габрово с доказан пациент за вируса. Днес задаваме още от важните въпроси за падемията, ваксините и стадния имунитет, новите реалности и областите в червено за третата вълна, разговор с епидемиолога д-р  Христиана Бацелова  от..

обновено на 08.03.21 в 11:38

МБАЛ "Свети Мина" ще работи с 60 легла за Ковид-19 през март

Интервю с проф. д-р  Петър Петров  директор на МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив, определена да работи миналата година като Ковид болница вече не работи само като такава. През март ще има общо 60 легла за лечение на инфекциозното заболяване. За спирането на плановия прием и за пътеките от НЗОК говорим с д-р Петров. Той уточни, че разполагат с 30..

обновено на 08.03.21 в 10:57