Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" всичко тече

Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Наводненията и свлачищата, които причинява обилният дъж – на места обърнал се в сняг – промениха дневният ред в страната и изместиха от първото му място коронавирусната инфекция и ваксинирането. Затова в следобедното предаване на Радио Пловдив "Ден след ден":

Ще следим с колегите Димитър Владимиров, Милен Ангелов и Севдлаин Палаузов актуалната обстановка в региона ни. А в ефир с подледна информация за най-пострадалата в него - област Смолян - ще говорим с областния управител Недялко Славов.

Извън природните бедствия, от интервюто на Любомира Разпопова с хореографа Цветомира Крумова ще научим защо и кога представители на Съюза на организациите за любителско изкуство от цялата страна готвят протести. 

За новото заглавие в афиша на пловдивския Драматичен театър – „Майстори“ на Рачо Стоянов, чиято втора премиера е днес - ще ни разкаже Стоян Терзиев. 

И защото точно преди две години на днешния ден Пловдив даде начало на програмата си като Европейска столица на културата, ще чуем заместник кметът по култура и туризъм Пламен Панов с плана на общината да привлече туристи в условията на продължаваща ковид-криза.

Започваме, обаче, с политика - анализ на консултациите за парламентарния вот при президента Румен Радев очакваме от политолога и университетски преподавател Любомир Петров.

Слушайте ни в "Ден след ден" между новините в 15:00 и в 17:00 часа! 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 6 юни за изборите в политиката и по пътя

В четвъртък сутрин с актуалните теми и събития до 9.30 часа. Параграф 22 ли е пътната безопасност у нас и как готвените промени в шофьорските курсове ще спомогнат да спре безумието по пътищата? Един от основните акценти е да се прекрати безкрайното явяване на поправителен изпит при кандидатстването за книжка. Предвижда се и по-голям контрол на..

обновено на 05.06.24 в 16:55
ДГ

"Ден след ден" градски теми и протести

Президентът, премиерът и военният министър откриха в Пловдив тазгодишното международно отбранително изложение  „Хемус“. Репортажът от събитието е на Антоанета Петричанска . В предаването следим и 2 протеста – на животновъдите край Калофер и на пловдивчани за кучето Джеси. Втори ден стопани блокираха за 1 час Подбалканския път край..

публикувано на 05.06.24 в 14:45

Еко и театрално във „Вход свободен“

Всяка година на 5 юни се отбелязва Световния ден на околната среда. Това е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата, от отбелязването му за първи път през 1972 година, досега. Тематично, днес говорим за прожекцията на филма „ИзЧисти планини”, на сдружение „За Земята“, през юни в Пловдив. Данита Заричинова ни разказва...

публикувано на 05.06.24 в 09:30

С културните и актуални пловдивски теми „Точно днес“

Пловдивското утро на 5 юни ще посрещнем с актуалните теми от него, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Какво налага обследването на Братската могила в Пловдив и докъде стигнаха дейностите за реновация на кино „Космос“? За двете знакови за града места ще разговаряме с Пламен Панов, заместник-кмет на града с ресори култура,..

публикувано на 04.06.24 в 16:47

"Ден след ден" на 4 юни

Има ли смисъл от Колективен трудов договор в здравеопазването, след като той не може да гарантира реално увеличение на заплатите на здравните специалисти. От синдикат „Защита“, които задават този риторичен въпрос, разговаряха днес по темата със служебния здравен министър Галя Кондова. Резултатът е договорка за нова среща на 18 юни. Търсим за..

публикувано на 04.06.24 в 14:33