Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - за добрите примери

| обновено на 13.01.21 в 09:28

В онзи вечен спор между поколенията, всякога присъства несъгласито на младите със старите разбирания, както и разочарованието на възрастните от „посоката в която върви света“. В Пловдив оборваме този вечен спор не само с инициативите и актовете на помощ, които младежките организации в града подемат, но и с приятелството, което съществува меьду тях. 

За  инициативите  от последните месеци на 2020, за благотворителността и примера със смисъл, ни разказват Анна Атанасова - Президент на Ротаракт клуб Пловдив и Георги Грозев – президент на Интеракт клуб Пловдив-Филипопол.

Традиционният спор в „За и против“  поставя темата за превръщането на хобито в професия.

В „Извънредни мисли“ ви срещаме с Кръстин Настев – диригент на Държавна Опера – Варна, който разказва за срещата си с Covid19, и за своите надежди във връзка с изхода от пандемията.

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

В ритъма на пролетта с "Вход свободен"

Днес говорим за практиката „5-те Ритъма“, с Даниела Пелтекова. Събитието се нарича „ С пролетта напред“. Този петък, онлайн стартира първата серия от 4-ри петъка, в които може да се включите и танцувате с хора от цял свят. Очаквайте, след 13 часа, повече по темата. С Аида Марковска, родов и холистичен терапевт, накратко за родословното дърво и..

обновено на 13.04.21 в 09:34

Политически конфигурации и сметки „Точно днес“

Девет дни след парламентарните избори неизвестните не намаляват, а дари напротив – увеличават се. Засега е ясно едно – ГЕРБ ще предложи правителство. А после? Търсим отговорите в утрото на 13 април, ето какво ще чуете: Има ли изход от политическата ситуация у нас? И вървим ли към нови избори? Политическият психолог професор Антоанета..

обновено на 12.04.21 в 17:01

„Ден след ден“ в очакване на премиерите

ГЕРБ ще предложи правителство, въпреки малките шансове то да бъде подкрепено, каза вицепремиерът Томислав Дончев.  Макар и очаквана, заявената позиция изненадва с категоричността си на фона на досегашните изявление на лидера на партията Бойко Борисов за възможна подкрепа за вторите по гласове „Има такъв народ“. С Дани Каназирева, досегашен областен..

публикувано на 12.04.21 в 14:45

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първия български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден..

обновено на 12.04.21 в 13:57

"Вход свободен" - слънчев старт на седмицата

Нова седмица, нов късмет, нови интересни теми и събеседници.  Пролетта е време за пролетно почистване, но не само на дома, а и на любовните взаимоотношения. Как да направим пролетно почистване на връзката? Отговорите, в началните минути.  Предстои ни среща с Елена Иванова, която е запален турист и обожава да обикаля всякакви интересни и красиви..

обновено на 12.04.21 в 11:44