Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Точно днес“ – продължаваме да сме изненадани

От всичко  продължаваме да се изненадваме,  и  от няколко сантиметра сняг и от виелиците и  от затрупванията от него, и  от ваксините, и  от щурма в Капитолия, от  гласуването по пощата, от консултации, машинации и т.н.  Въпросът обаче не е в изненадването, а в липсата на справяне с кризите –  и незначителните и значителните.

Да се готвим ли за „страшен, кучешки студ“, според някои от прогнозите ?  Слушаме климатологът и университетски преподавател проф. Георги Рачев.

Изборни амбиции. Коалиране, компромиси, цели. Лидерът на партия Движение 21 Татяна Дончева след консултациите при президента за предстоящите избори. 

Проф. Майкъл Кинч специалист  в микробиологията, вирусологията и имунологията, публикува изследване за ваксините: от появата на първите ваксини и влиянието им, до днес.  Един от иницаторите за издаването им в книгата „Между надеждата и страха“  е пловдивският доктор по микробилогия  и основател на платформата „Наука и критично мислене“ Йордан Стефанов. С него разговаря Живка Танчева.

Докато ромската общност  празнува  своята Нова година, известна като Василица и Банго Васил, други разпределят ли /под масата/ изборните им гласове, за които се коментира всяка година, а понякога се обявяват  и т.н.платени гласоподаватели. До следващите избори. Коментар на социолога доц. Алексей Пампоров.

От Уудсток през 1969 година до отломките на фестивала на протеста и децата му в градината на един лекар  днес :  тема на книгата „ Уудсток в градината“ от Петър Гачев издание на Жанет45.

В "Добро утро, ден!" продължава срещата с монсеньор Румен Станев.

Точно днес“. 14 януари четвъртък, от 6 до 9.30 


Още от категорията
Недялко Славов

Клуб "Неделя"- трима творци в клуба

Днес в предаването ви срещаме с трима творци от три различни жанра.  Писателят Недялко Славов ще говори за  потока от светлина, вливащ се в мътната река на битието, за бреговете на съмнението и хлъзгавите камъни по дъното на живота, за  водовъртежите на съдбата и бродовете на спасението в най- новия му роман "И станах река". Във втората част на..

публикувано на 24.01.21 в 12:12

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*. Той е безспорна звазда насветовния музикален небосклон и е участвалв в концерти  с водещи оркестри в Китай, САЩ и Европа и другаде.  Ланг..

обновено на 24.01.21 в 10:07

Ранно Утро с "Шейкър"

Обещанието за неделя е да бъде слънчева и мека - жадувана прогноза в средата на зимата! Споделяме заедно часовете в очакване на топлите лъчи и търсим смисъл, помощ, но и забавление в темите, които избрахме за днес. Нейрографиката или неврографиката  е графичен  метод за управление на живота ни чрез рисуване и нов подход в психотерапевтичните..

обновено на 24.01.21 в 09:24

Хаос и ред "Ден след ден"

       Находчиви пловдивчани въртели в интернет търговия с фалшиви маратонки и натрупали близо 700 000 лева. Дневният оборот от стоките менте стигал до 20 000 лева, а търговията била добре маскирана – тайният склад с внасяната от Турция нелегална стока се намирал зад законен магазин за обувки. За престъпната схема, проследяването и разбиването й от..

публикувано на 22.01.21 в 14:48

Потенциал и цели във „Вход свободен“

Случваме мечтите си и правим своите малки стъпки, към тях. Семейният консултант Динка Колева, коментира някои любопитни факти. Вярно ли е, че когато сме сигурни в онова, което искаме до 72 часа е необходимо да започнем неговото осъществяване, за да се получи? Ще си говорим и с астролога Мария Спасевска за това как да си направим сами рождената,..

обновено на 22.01.21 в 09:31