Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Точно днес“ – продължаваме да сме изненадани

От всичко  продължаваме да се изненадваме,  и  от няколко сантиметра сняг и от виелиците и  от затрупванията от него, и  от ваксините, и  от щурма в Капитолия, от  гласуването по пощата, от консултации, машинации и т.н.  Въпросът обаче не е в изненадването, а в липсата на справяне с кризите –  и незначителните и значителните.

Да се готвим ли за „страшен, кучешки студ“, според някои от прогнозите ?  Слушаме климатологът и университетски преподавател проф. Георги Рачев.

Изборни амбиции. Коалиране, компромиси, цели. Лидерът на партия Движение 21 Татяна Дончева след консултациите при президента за предстоящите избори. 

Проф. Майкъл Кинч специалист  в микробиологията, вирусологията и имунологията, публикува изследване за ваксините: от появата на първите ваксини и влиянието им, до днес.  Един от иницаторите за издаването им в книгата „Между надеждата и страха“  е пловдивският доктор по микробилогия  и основател на платформата „Наука и критично мислене“ Йордан Стефанов. С него разговаря Живка Танчева.

Докато ромската общност  празнува  своята Нова година, известна като Василица и Банго Васил, други разпределят ли /под масата/ изборните им гласове, за които се коментира всяка година, а понякога се обявяват  и т.н.платени гласоподаватели. До следващите избори. Коментар на социолога доц. Алексей Пампоров.

От Уудсток през 1969 година до отломките на фестивала на протеста и децата му в градината на един лекар  днес :  тема на книгата „ Уудсток в градината“ от Петър Гачев издание на Жанет45.

В "Добро утро, ден!" продължава срещата с монсеньор Румен Станев.

Точно днес“. 14 януари четвъртък, от 6 до 9.30 


Още от категорията

На оборотите на август - "Точно днес"

Когато градусите нажежават до крайност териториите на лятото, а август, едва встъпил във власт, успя да разтопи част от надеждите ни за отпускарско спокойствие и политическа свежест, отрезвяваме бързо от заблудата, че за дефицитите на средата ни са виновни единствено  атмосферните  влияния. Избираме посоките за диалог със събеседниците ни в..

публикувано на 01.08.21 в 14:42

Пътуваме към себе си и търсим отговорите в „Клуб Неделя“

В горещия първи август, ви каним да споделите следобеда си с нас! Неделя е подходяща и за отмора, и за бягство от глъчката на големия град, защото е хубаво понякога да предприемаме кратки пътешествия към вътрешния си свят. За тази цел, сме ви осигурили и „Пътеводител към себе си“, с помощта на който ще се постараем да ви отведем една..

публикувано на 01.08.21 в 13:31

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първи български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден е..

обновено на 01.08.21 в 10:47

Лятно утро с „Шейкър“

"Лятото е като уикенда, красиво и бързо преминава. Петък е юни, събота – юли, август е неделя“ Казано направо, днес в предаването очаквайте астробюлетина за август. Стефи Недевска е насреща. С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за мистичното име на човека. Ще си кажем повече и за името, с което най-често ни..

обновено на 31.07.21 в 17:31

Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев . Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София.  Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в България през 2019 година. Помощник епископът Румен Станев е роден в Житница, учил е..

обновено на 30.07.21 в 14:26