Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Излекуваните за последното денонощие у нас са над 5,5 пъти повече от новозаразените

45 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив, 140 - нововаксинираните

| обновено на 14.01.21 в 06:44

Нови случаи на COVID-19

45 са новите случаи на коронавирус в Пловдив област за последното денонощие, по данни на Единния информационен портал и са отчетени до полунощ. В Пазарджик са 26, а в Смолян – 2

Те са част от новопотвърдените 535 положителни проби за цялата страна, направени при 7570 теста или 7% от всички изследвани. Намалява броят на тези, които се лекуват в болница - 3681, 348 от тях са в интензивни отделения. Заразените с коронавирус медицински служителите за денонощие са 26. 

Порталът отчита като излекувани 3094 души, което е повече от 5 и половина пъти от новозаразените. Починали са 70 души.

Нововаксинирани

140 са нововаксинираните в Пловдив област за последното денонощие. Общият им брой от началото на имунизационната кампания става 1927. След София и Сливен, и първите медицински специалисти от МБАЛ Пловдив към Военно-медицинска академия (ВМА Пловдив) бяха ваксинирани срещу ковид-19. Това стана  съобразно получените в лечебното заведение бройки от ваксината на Pfizer и BioNTech - съобщи на сайта си Военно-медицинската академия. 

В областите Пазарджик и Смолян за изминалите 24 часа няма новоимунизирани. Досега в пазарджишко с анти-ковид ваксина са 585 човека, а в Смолян и региона – 201. Данните отново са на Единния информационен портал.

С пристигналата в сряда у нас ваксина на Модерна няма да бъдат имунизирани медици извън столицата. Тази сутрин ваксинирането с препарата започна от Университетската АГ болница "Майчин дом" в София. 
Още от категорията

Повече оздравели отколкото заболели от ковид в Пловдивска област

40 са новодиагностицираните в Пловдивска област случаи на Ковид -19 за изминалото денонощие, като сред заразните има две медицински сестри.  Сред педагогическия персонал в детските заведения няма нови заболели.  Запазва се тенденцията за повече оздравели от новозаразени в Пловдив и областта. За последното денонощие те са два пъти повече от..

публикувано на 15.01.21 в 15:54

Евакуираха всички под срутището в село Дряново

Заради надвиснала скална маса от над 20 кубически метра шестима души са евакуирани в село Дряново, община Лъки. Вчера там се активизира срутище и бяха евакуирани живеещите в близка постройка, както и посетителите на къща за гости. Кметът на община Лъки Валентин Симеонов заяви, че още днес се очакват експертни групи от София и Пловдив да..

публикувано на 15.01.21 в 13:08

Заради свлачище предстои ремонт на пътя Соколовци - Стояново

Предстои превантивен ремонт на пътя Соколовци - Момчиловци - Славейно - Петково - Малка Арда - Баните - Стояново,   за да се направи трайно укрепване на активизирал се свлачищно-срутищен процес.  Пътят е част от републиканската пътна мрежа. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарния..

публикувано на 15.01.21 в 11:40

Договорът за осемте линии от градския транспорт е факт

Днес бе подписан договорът за 8 от линиите на градския транспорт между Община Пловдив и консорциумът, спечелил обществената поръчка – ДЗЗД „Градски транспорт Пловдив - 2020“.   Споразумението влиза в сила от началото на м. март и е валидно до февруари 2028 г.   Според него, по линии 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93  автобусите ще бъдат с места не..

публикувано на 15.01.21 в 11:01

Евакуираха две семейства от Дряново, община Лъки, заради срутище

Живеещите в две къщи в село Дряново, община Лъки, снощи спешно са били евакуирани, поради опасност от срутване на голяма скална маса, която след проливните дъждове е започнала да поддава. Това съобщи областният управител Дани Каназирева .  Първоначално сигнал за опасността е подал кметът на община Лъки Валентин  Симеонов. Веднага  е създадена..

обновено на 15.01.21 в 10:18