Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излекуваните за последното денонощие у нас са над 5,5 пъти повече от новозаразените

45 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив, 140 - нововаксинираните

| обновено на 14.01.21 в 06:44

Нови случаи на COVID-19

45 са новите случаи на коронавирус в Пловдив област за последното денонощие, по данни на Единния информационен портал и са отчетени до полунощ. В Пазарджик са 26, а в Смолян – 2

Те са част от новопотвърдените 535 положителни проби за цялата страна, направени при 7570 теста или 7% от всички изследвани. Намалява броят на тези, които се лекуват в болница - 3681, 348 от тях са в интензивни отделения. Заразените с коронавирус медицински служителите за денонощие са 26. 

Порталът отчита като излекувани 3094 души, което е повече от 5 и половина пъти от новозаразените. Починали са 70 души.

Нововаксинирани

140 са нововаксинираните в Пловдив област за последното денонощие. Общият им брой от началото на имунизационната кампания става 1927. След София и Сливен, и първите медицински специалисти от МБАЛ Пловдив към Военно-медицинска академия (ВМА Пловдив) бяха ваксинирани срещу ковид-19. Това стана  съобразно получените в лечебното заведение бройки от ваксината на Pfizer и BioNTech - съобщи на сайта си Военно-медицинската академия. 

В областите Пазарджик и Смолян за изминалите 24 часа няма новоимунизирани. Досега в пазарджишко с анти-ковид ваксина са 585 човека, а в Смолян и региона – 201. Данните отново са на Единния информационен портал.

С пристигналата в сряда у нас ваксина на Модерна няма да бъдат имунизирани медици извън столицата. Тази сутрин ваксинирането с препарата започна от Университетската АГ болница "Майчин дом" в София. 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка падна в Първомай и близките села

Градушка, продължила 15-20 минути, падна над първомайските села Караджалово, Градина и Крушево.  Бурята е започнала с внезапен пороен дъжд, който към 15 часа е преминал в градушка. Ледените зърна са били с големина около 1 см. Според кмета на Караджалово има нанесени щети, но посевите не са унищожени напълно. Оценка би могла да се направи..

публикувано на 25.04.24 в 16:49

Обвиниха Капитана, блъснал пиян с джипа си жена, и за средна телесна повреда

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 41-годишния Иван Райчинов - Капитана, който пиян блъсна с джипа си жена, за средна телесна повреда.  Инцидентът станал на 20 април, на ул. „Лев Толстой“, където при маневра на заден ход на джипа си „Форд“ рокерът блъснал 51 годишната жена, като й счупил прешлен. При проверка с..

публикувано на 25.04.24 в 16:40

Върнаха в природата защитени птици след съдебно разпореждане

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив и СНЦ „Зелени Балкани“ пуснаха на свобода птици от защитени видове след влязло в сила определение на Окръжен съд - Пловдив. За освобождаването им те избраха като подходящ района на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Дивите птици бяха спасени при специализирана..

публикувано на 25.04.24 в 15:38

Подпочвени води "погълнаха" кола в центъра на Пловдив

Кола пропадна на паркинг на сграда на ул. „Хан Аспарух“ в пловдивския район „Централен“. Задните гуми на „Мерцедеса“ са хлътнали до шасито на колата. След подаден сигнал до районната администрация на място се е отзовал екип на „Паркиране и репатриране“. С помощни средства те са успели да вдигнат колата от мястото на пропадане и да я преместят на 5..

публикувано на 25.04.24 в 14:51

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02