Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - петък без стрес и напрежение

| обновено на 15.01.21 в 09:29

В последния работен ден от седмицата сме мотивирани от мисълта за предстояща почивка, но заедно с това са се покачили и нивата на стрес, заради натрупаното напрежение. Как да понижим тревожността и да противодействаме на напрежението така, че да не се окажем крайно изтощени, и неспособни за активна почивка през уикенда?! Психологът и семеен терапевт Петя Георгиева споделя професионалното си мнение по темата.

Петък е време, в което отделяме особено внимание на литературата в рубриката „Четем с радио Пловдив“.

„Извънредни мисли“ ви среща с диригента и пианист Герган Ценов, създател на Ню Йорк Камерен ансамбъл „Ценов“, с който изпълнява приоритетно произведения от български композитори.

Започваме след новините в 12. 


Още от категорията

Лятно утро с „Шейкър“

"Лятото е като уикенда, красиво и бързо преминава. Петък е юни, събота – юли, август е неделя“ Казано направо, днес в предаването очаквайте астробюлетина за август. Стефи Недевска е насреща. С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за мистичното име на човека. Ще си кажем повече и за името, с което най-често ни..

обновено на 31.07.21 в 17:31

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първи български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден е..

обновено на 31.07.21 в 09:52

Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев . Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София.  Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в България през 2019 година. Помощник епископът Румен Станев е роден в Житница, учил е..

обновено на 30.07.21 в 14:26

За приятелството във „Вход свободен“

Почти на финала на месец юли и в последния работен ден от седмицата,  в предаването „Вход свободен“ ще си говорим за малките неща – онези, които обаче заемат голямо място в сърцето. Приятелството определено е едно от тях! В Международния ден на приятелството ви каним да бъдете наши радио приятели, за да споделим заедно вълнуващи ефирни срещи...

публикувано на 30.07.21 в 01:07

"Точно днес" в края на юли-баланси и жега

Изпращаме месец на промени, след вторите избори за годината, но без регистриран напредък за ново правителство. Изцяло новата ситуация в Народното събрание роди подозрения, обвинения и невъзможност за преговори. Коментар на политическите пререкания между партиите от политолога доц. Иван Начев .  Ковид-19, Делта варианта, картината през август и..

обновено на 29.07.21 в 16:50