Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" с мисли и действия преди изборите и post-COVID

На 15 януари в "Ден след ден" двете отправни точки за предаването ни са "преди изборите" и post-COVID". Първата от тях очаквайте в първия му час с анкетите, които направиха Милен Ангелов и Любомира Разпопова, за да чуят гласа на католици и арменци от Пловдив за това ще попречи ли Великден на участието в парламентарния вот на 4 април.

По същата тема от Барселона ще включим Иванка Иванова, която 10 години е в Секционната избирателна комисия при всеки от изборите, в които българите в католическа Каталуня участват.

За парламентрания вот ще говорим и с политолога Димитър Аврамов – от него очакваме анализ на ситуацията, но и прогноза за предизборните и следизборните коалиции.

Вторият час на предаването ще открием с пулмолога и директор на ВМА Пловдив д-р Ангел Гозманов – в интервюто с него очаквайте една различна гледна точка към коронавируса, особено актуална за всеки, който се е излекувал от него – кои са post-covid симптомите и какво да е поведението ни: какво да правим и кога да търсим лекар.

След корона-темата Димитър Владимиров ще ни разккаже за спешната евакуация на семейство в село Дряново и как бе предотвратена трагедията то да бъде затиснато от свлачище.

Антония Попова ще ни върне в Пловдив с репортаж за 8-те линии на градския транспорт – кой подписа договорите за обществения превоз и да очакваме ли той да се подобри.

Накрая – ако денят не ни залее с горещи новини - без виза ще прелетим до САЩ с едно телефонно интервю с Атанас Вълев, за да научим как новата му разработка на българско кисело мляко отново влезе с номинация в престижна класация за най-иновативните млечни продукти в САЩ. 

Започваме след новините в 15:00 часа и ще бъдем с вас до новините в 17:00 - слушайте ни в ефир или като кликнете на този линк. 
Още от категорията

Чисто и бяло "Ден след ден"

Застрашени ли са от пътна блокада велинградските села Цветино и Абланица след активирало се свлачище? Защо е пропуснат строежът на подпорна стена по новоизградения преди две години път с близо 3 млн. лв. от фонд „Земеделие“? Какви превантивни мерки взема община Велинград - питаме кмета Костадин Коев . Расте броят на заразените с..

публикувано на 05.03.21 в 14:58

Красимир Кумчев в "Добро утро, ден!"

„Добро утро, ден!“ през тази седмица има гост, който е всепризнат специалист в областта на земеделието. Инженерът - агроном Красимир Кумчев преди 30 години стопанисва най-голямата ябълкова градина в света, днес далеч по-скромно признава, че синовете му се грижат за стопанството, а той се занимава и с културни проекти...

обновено на 05.03.21 в 13:59

"Вход свободен" в голямо пролетно прочистване

Днес в предаването под знака на пролетта говорим за голямото сезонно почистване или, по-скоро, пречистване. Почистване отвътре- навън. Освобождаваме място в себе си и около нас, изхвърляме негативните мисли, страха и лошите спомени, за да посрещнем Пролетта с чисти сърца и умове.  Правим това с всички налични средства, с които разполагаме- гласове,..

публикувано на 05.03.21 в 09:27

За изборната суматоха „Точно днес“

От днес започва регламентирано предизборната кампания, която понякога  преминава и като суматоха.  Маските паднаха, но само  в първия рунд, след като видяхме партийните листи и водачите им.  Вече знаем кой кой е и с кого е. Засега. Поне до изборните резултати. Коментар на политолога Димитър Аврамов за заявките на партиите и водачите им в..

публикувано на 04.03.21 в 16:29

Предстартово в "Ден след ден" на 4 март

Месец преди парламентарните избори и часове преди старта на предизборната кампания, в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив говорим за: Готовността на РИК – Смолян да организира и проведе вота на 4 април. С председателя на комисията Златко Карамучев ще коментираме и колко от членовете на СИК имат готовност да се ваксинират;..

публикувано на 04.03.21 в 14:31