Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

По кой път вървим „Точно днес“

| обновено на 17.01.21 в 17:07

Възстановен е  плановият прием в болниците. След ограниченията и отлаганията на плановите операции поради ковид-атаките, в какво състояние са болничните заведения и с каква готовност. Събеседник ще бъде д-р Динчо Генев директор на МБАЛ „Пловдив“.

Донякъде  се вдига завесата и за образоващите се в областта на изкуствата и практическите занимания. Как ще ни посрещнат в пловдивската АМТИИ. Разговор с ректора проф. Тони Шекерджиева – Новак.

Предизборни разигравания. Урни, пощи, комисии, подозрения и обвинения. Коалиции ? Разчитаме ги заедно с политолога Георги Киряков.

На Атанасовден ви срещаме с пловдивчанина Атанас Вълев, чиято нова разработка  на българско кисело мляко отново влезе с номинация в престижна класация за най-иновативните млечни продукти в САЩ. Интервю на  Екатерина Костова.

В зона Култура гостува писателката  Капка Касабова, която дойде от Шотландия, за да представи последния си роман „Към езерото“.  Той визира Охридското и Препанското езеро, преплитайки родова и историческа памет и послания. Книгата е  издание на Жанет45. 

В „Добро утро, ден!“ започва срещата с психолога и университетски преподавател проф. Веселин  Василев.

Точно днес“. Понеделник 18 януари, от 6 до 9.30


Още от категорията

В очакване на март с „Шейкър“

И понеже движението напред е спасението, в предаването тази сутрин, ще правим прогнози. Мартенската такава ни очаква, със Стефи Недевска. Специален месец ще бъде този март, с визия и влияние за следващите няколко месеца. Кино и психодрама е специалната ни задача. Говорим с психолога Инна Бранева и Константин Бандеров. На 11 март, тук в..

обновено на 27.02.21 в 16:03
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38
Фонтанът с ябълката

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище.  Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават..

публикувано на 25.02.21 в 14:06