Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Търсим отговори в „Шейкър“

| обновено на 16.01.21 в 16:13

За добър успех, повече движение и в буквален, и в преносен смисъл. Пренасяме се и към нашите три основни теми. 

Ще си говорим за принципите на неврографиката и как човек, с помощта на този арт терапевтичен метод, работи със себе си и за себе си. Невена Петрова е събеседник по темата.

Ще си говорим и за догоните, и новото време, в което вече сме. За гостуването на догоните в Пловдив миналата година и връзката им с нашата земя. Росана Петкова, разказва. Тя е дизайнер от Пловдив и духовен пътешественик. Посетила е някои от най-специалните и енергийни места, на планетата Земя.

Практично говорим и за това, как с помощта на много елементарни и прости практики да се чувстваме добре, и да изглеждаме добре.

Да си свършим нашата работа, оттам нататък книгата ще се отвори на правилната страница и няма да е толкова неразбираема.

Започваме, след новините в 7 сутринта.


Още от категорията

Жени и театър във „Вход свободен“

Днес, тема са ни жените, разбира се. Във връзка с инициативата „Жените в музиката“, по повод международния ден на жената, 8 март, разговор с копмозитора Емелина Горчева. Тя ще ни разкаже за създаването на песента „Унесено се вгледах в небесата“, по текст на Дора Габе. Песента е написана специално за празника, като поздрав за всички слушатели на..

обновено на 08.03.21 в 09:32

"Точно днес" за сигналите на март и след това

Понеделник, 8 март и темите програмата на Радио Пловдив в часовете от 6.00 до 9.30. Разговор с новия кмет на Баните , ще включим  Павлин Белчев или Ферад Емин, които са на балотаж на кметските избори в смолянската община. Интервю с проф. д-р  Петър Петров директор на МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив, определена да работи като Ковид болница ще има още..

обновено на 07.03.21 в 15:29

Ранно Утро с "Шейкър"

Ден преди празникът на жената, разглеждаме събития и идеи за специалния ден, на майката, на вечната муза и на онази уж по-слаба част от човечеството, която по чудо се справя с всичко! Надежда Дерменджиева, изпълнителен директор на Български фонд за жените, ни разказва за дискусията „Филантропия за женски права“, която ще се случи на 8 март, а..

обновено на 07.03.21 в 08:18

Чисто и бяло "Ден след ден"

Застрашени ли са от пътна блокада велинградските села Цветино и Абланица след активирало се свлачище? Защо е пропуснат строежът на подпорна стена по новоизградения преди две години път с близо 3 млн. лв. от фонд „Земеделие“? Какви превантивни мерки взема община Велинград - питаме кмета Костадин Коев . Расте броят на заразените с..

публикувано на 05.03.21 в 14:58

"Вход свободен" в голямо пролетно прочистване

Днес в предаването под знака на пролетта говорим за голямото сезонно почистване или, по-скоро, пречистване. Почистване отвътре- навън. Освобождаваме място в себе си и около нас, изхвърляме негативните мисли, страха и лошите спомени, за да посрещнем Пролетта с чисти сърца и умове.  Правим това с всички налични средства, с които разполагаме- гласове,..

публикувано на 05.03.21 в 09:27