Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - виртуално пътешествие из Иран

| обновено на 19.01.21 в 09:41

Когато сме влюбени несподелено, или пък ни се е случила раздяла с партньора, обикновено се чувстваме тъжни, депресирани, плаче ни се, нямаме желание за нищо. В такива моменти смятаме, че сърцето ни е разбито.  Така наречения синдром на разбитото сърце е съпроводен с мъка, която тежи не само на мисълта ни, че сме самотни, но и оказва значително въздействие върху тялото. Как да се справим с този синдром? Ще разберем в първите минути на "Вход свободен". 

Ще говорим и за отрицателните последици от социалните мрежи. 

Във вторника ни предстои една среща и с Георги Палов - пътешественик по душа. Той ще ни разкаже повече за предстоящото виртуално пътешествие из Иран, което ще се състои в събота, на 23-ти януари. 

Отделили сме време за "Кино" и за рубриката на колегата Жоро Пеев - "Предразсъдъци и следразсъдъци".

Започваме след новините в 12. 


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Керана... без космонавтите

Керана е от Космоса, това личи по движението, гласа, погледа и най-вече харизмата.  Тя е вокалист на пловдивската група “Керана и Космонавтите” , като връхлитането им на сцената може да се определи освен, като феномен, а и като приятно освежаване.  Песни, като “Цех за сънища”, “Отлагам” и “Слаба силност” могат да бъдат чути от всевъзможни кътчета..

обновено на 23.07.21 в 17:59
Мартин Касабов във второ студио на Радио Пловдив

"Добро утро, ден!" с писателя и рецензент Мартин Касабов

Тази седмица в  "Добро утро, ден!" гостува писателят и критик и пазител на книгите Мартин Касабов. Пловдивчанинът, който преди година и половина, в рамките на стария свят, изкара на показ първият си сборник с разкази “Когато великани ходеха по земята” ще ни разкаже за еждневната борба между човека и живота. За най-важните аспекти при пиенето и..

обновено на 23.07.21 в 17:57

"Добро утро, Ден" с проф. Александър Илиев

Театралният режисьор, пантомимист и  културен антрополог проф.  Александър Илиев  е първият гост в рубриката „Добро утро, Ден“ през 2021 г.  В неговата професионална биография  са вписани  над 160 авторски постановки, той е консултант и актьор в над 40 игрални и документални филма в България, САЩ, Италия, Китай, Франция и много други страни...

обновено на 23.07.21 в 15:58

Градски съкровища и джаз музика във „Вход свободен”

Лежерно, лятно и с аромат на море, вдигаме ефирната завеса на петъчния „Вход свободен”. За онези от вас, за които все още плажовете и почивката са мираж, имаме точното решение – Лятна вечер с музика на живо и с привкус на море. Дестинацията е Старият град на Пловдив, а подробностите от организатора Виолета Кузмова в рубриката ни „В аванс”...

обновено на 23.07.21 в 10:21

"Точно днес" - с олимпийски дух , здраве и театър под звездите

Светът от днес е Олимпиада. Веднъж отложена, миналата година, най-голямата спортна надпревара в света се провежда в безпрецедентна  ситуация на пандемия и при изключително строги противоепидемични мерки срещу Ковид-19.  За емоцията да си част от подобен спортен форум, за олимпийския дух и победите ще ни разкаже Николай Бухалов, най-успешният..

публикувано на 22.07.21 в 15:20