Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Умора от пандемията "Ден след ден"

Осезателен става натискът на затворените бизнеси да получат поне частично отпадане на ограниченията. Ресторантьорите имат разговори днес следобед с представители на правителството. В същото време медицинските експерти предупреждават, че постигнатото намаляване на натиска на коронавируса върху здравната система е крехко и  че новият и по-заразен щам може бързо да влоши ситуацията.

Ваксинираните пък ще получават сертификат в електронен и хартиен вариант.

Двете пловдивски езикови гимназии „Иван Вазов“ и „Пловдив“ са първите училища в страната, в които започна изследването на учители за коронавирус с антигенни тестове.

Пловдив и регионът за съжаление обаче продължават да водят мрачната класация на пътните инциденти в страната. Това става при намалял пътен трафик заради ограничителните мерки около пандемията. Междувременно десет неправителствени организации, работещи в сферата на пътната безопасност, подписаха  етичен кодекс.


Още от категорията

Прогнози и изводи "Точно днес"

Прогнозата ще е за изборите на 11 юли и машинния вот. От Цик споменаха, че очакват саботажи, дори в самата комисия, но в тези по места, сигурно е , че избори и курорт заедно няма да стане, разпеределен е броят на машините по секции - къде по една, къде по две..., а по мнеинето на набюдатели - никой не полага усилия да се преодолее страха у хората, за..

публикувано на 24.06.21 в 17:53

"Ден след ден" на Еньовден

В деня на рождението на Св. Йоан Кръстител темите в днешното предаване са пъстри като еньовденски венец. Намерена е черната кутия на падналия МиГ-29, като надеждите са още днес данните в нея да бъдат разчетени. Това оповести на брифинг в Стара Загора военният министър Георги Панайотов. Информацията до момента обобщава Севдалин Палаузов ...

обновено на 24.06.21 в 14:09

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф.  Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена,..

обновено на 24.06.21 в 13:57

"Вход свободен" в духа на Еньовден

На Еньовден в предаването говорим с био- лечителката Анета Якова за спазването на традициите, специалния ритуал по изгрев слънце и вълшебната  сила на росата в днешния голям празник, слял в едно християнство и езичество. Ще се наложи ли  българинът да се върне към "буркан и дюшек- банк" след решението на три от големите ни банки да прекратят приемането..

публикувано на 24.06.21 в 08:55

На Еньовден - за билките, траките, съседите, Европа - "Точно днес"

Из нашите земи рождението на Йоан Кръстител е известно като Еньовден – българския  народен празник, който всяка година честваме на 24 юни. Народът казва, че оттогава започва да се пронизва далечното начало на зимата, а който види на изгрев Слънцето да трепти и танцува, ще бъде здрав през цялата година. Вярва се още, че различните лековити..

публикувано на 23.06.21 в 17:21