Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Навици и кино във „Вход свободен“

| обновено на 20.01.21 в 09:29

Заедно сме до 14. Очаквайте рубриката „За и против“, с Дарина Иванова. Темата е нарочното трениране на волята и някои навици. Да или не? Кое е по-добре за нас?

Говорим и за филма „Кируна“, безплатно и онлайн, утре от 20 часа, във Фейсбук. Чешкият документален филм, представя историите на хора сблъскали се с необичаен проблем, желязната мина, над която е построен градът им, заплашва да го погълне. Прожекцията е част от европейска платформа за алтернативно разпространение на документални филми, предизвикващи дискусии. За събитието, разказва Ивелина Павлова.

С психолога Стоичко Миличин коментираме темата за равносметките, които си правим в един такива гранични периоди, от едно десетилетие в друго, например. Тази година ни се случи такова нещо, навлязохме в следващото, третото десетилетие на 21 век. И все пак, не забравяме, че ако размишленията траят дълго, резултатът е плачевен. 

Започваме, след новините в 12.Още от категорията

"Точно днес" - февруари отлита, какво остави?

След бурния интерес към имунизациите, следва неочакван спад, защото ...няма ваксини, но се очакват, уверяват лекарите.  Такава е ситуацията в Пловдив, където втора седмица сме в червената зона. За доставките на ваксини на национално ниво, за плащания за работа на първа линия, за решенията и за проблемите, к оментираме с д-р Иван Маджаров , председател..

публикувано на 24.02.21 в 15:28

Пунктове за имунизиране има, ваксини няма „Ден след ден“

Желаещите за имунизиране срещу Ковид – 19 стават все повече, пунктовете за поставянето им също, а дали има ваксини и дали изборът е между АстраЗенека и АстраЗенека ще проследим с репортажи от Пловдив и Пазарджик от 15 до 17 часа днес.  Ще обобщим и събитията в града и региона, които следват логиката на Мечо Пух – „колкото повече, толкова..

публикувано на 24.02.21 в 14:36

"Добро утро, ден!" с Валери Кьорлински

Валери Кьорлински – от Хисар и плувния басейн, като олимрпийска надежда, до сцената, където първо спи между кулисите като сценичен работник, после, след ВИТИЗ  и трупите на  няколко театъра в страната, заминава за  САЩ- - като актьор, но 6 години кара товарен камион, до Пловдив и екипа на Драматичния театър и на фондация Пловдив- 2019... По..

обновено на 24.02.21 в 13:51

"Вход Свободен" – време за всичко

В умението да изразяваме себе си, се крие възможността да живеем в хармонично общество! Колко важна е вербалната комуникация и развитието ни в тази посока, ще обсъдим с Разговор с Веселин Стоянов – президент на “Biz Labs Toastmasters” Пловдив. Разговаряме и за г одишните състезания "Най-добър оратор" в България. Представители от градовете Пловдив, Варна..

обновено на 24.02.21 в 09:36

„Точно днес“ – по върховете и към хората

Пандемия и избори. Две не просто важни теми, а теми, които се оказват взаимно свързани и повлияващи бъдещето. Говорим за тях в утрото на 24 февруари, ето какво ще чуете от 6 до 9.30 ч.: БСП в поход към властта. На каква стратегия разчита столетницата и каква управленска програма ще представи пред избирателите за предстоящите..

публикувано на 23.02.21 в 16:21