Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - лицата на утрото и града ни

| обновено на 20.01.21 в 16:57
2
Снимка: Соня Станкова

Една вълнуваща премиера на ново издание за Пловдив очакваме в близките месеци. Издателство „Летера“ подготвя албума „Лицата на Пловдив“ с фотографии на Соня Станкова. Книгата представя хората в града под тепетата, включени са близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка, текстове са от проф. Клео Протохристова и доц. Никола Лаутлиев. Едно от лицата там е на нашия колега Димитър Владимиров, той ни среща с издателката Надя Фурнаджиева и със Соня Станкова.

И още за най-очакваните малки лица в живота ни, за бебета и техните майки в Деня на родилната помощ, говорим с проф. д-р Екатерина Учикова, ръководител на АГ клиниката на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. 

Пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди, ще включим с коментар за новите точки в законопроекта за мерките и действията по време на извънредно положение. Говорим и за промените, които ще внесат от опозицията в Изборния кодекс, и за това как ще гласуваме свободно на 4 април.

Любомира Разпопова провери как се готвят за отваряне фитнесите, ако в четвъртък част от мерките за Ковид-19 отпаднат. 

Премиерата на пиесата "Глас" в Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян е на 21 януари. С директора на театъра Румен Бечев говорим за новите заглавия и за представленията с 30 % публика.

Галерия

Още от категорията

С пулса на сърцето и времето - "Точно днес"

На 17 май – Световния ден за борба с хипертонията  Пловдив става част от  националната здравна кампания „Измерване, което спасява живот“. В България тя ще се  проведе за 15-та поредна година  с подкрепата на Българската лига по хипертония.  „Месец май за мерене“ е най-мащабната  глобална здравна инициатива, която има за цел да повиши..

публикувано на 16.05.21 в 17:21

Слънчева неделя с Клуб "Неделя"

Проф. д-р Атанас Джурджев е знакова фигура не само за Медицинския университет в Пловдив, но за града и страната. За съжаление, той ни напусна твърде рано, но личности като него никога не се забравят. Ако беше жив, бившият ректор на 15 май щеше да навърши 80 години.  За своя голям приятел и кумец легендарният водещ Тома Спространов реши да отправи..

обновено на 16.05.21 в 15:21

Един нов ден с „Шейкър“

Тази неделя, си говорим за стойността на храната и за истинската храна. Световен ден на истинската храна и международен ден на светлината, е този 16-ти май. И, още, има за цел да разкрие значението, ролята и мястото на светлината за живота на Земята. С Полина Пенева, холистичен терапевт от Самоков, коментираме темата за страха и причините за..

обновено на 15.05.21 в 16:51

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 14.05.21 в 19:04

Промените "Ден след ден"

Заявено, започнато и предстоящо от служебното правителство – промяна за добро или реваншизъм? Ще стане ли ясно какво е истинското състояние на държавата? Разговорът ще е с политическия анализатор и бивш посланик на България в Русия  Илиян Василев . Кадровите рокади в МВР ще помогнат ли да се осигури провеждането на честни избори на 11 юли? От кого..

публикувано на 14.05.21 в 14:57