Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - лицата на утрото и града ни

| обновено на 20.01.21 в 16:57
2
Снимка: Соня Станкова

Една вълнуваща премиера на ново издание за Пловдив очакваме в близките месеци. Издателство „Летера“ подготвя албума „Лицата на Пловдив“ с фотографии на Соня Станкова. Книгата представя хората в града под тепетата, включени са близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка, текстове са от проф. Клео Протохристова и доц. Никола Лаутлиев. Едно от лицата там е на нашия колега Димитър Владимиров, той ни среща с издателката Надя Фурнаджиева и със Соня Станкова.

И още за най-очакваните малки лица в живота ни, за бебета и техните майки в Деня на родилната помощ, говорим с проф. д-р Екатерина Учикова, ръководител на АГ клиниката на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. 

Пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди, ще включим с коментар за новите точки в законопроекта за мерките и действията по време на извънредно положение. Говорим и за промените, които ще внесат от опозицията в Изборния кодекс, и за това как ще гласуваме свободно на 4 април.

Любомира Разпопова провери как се готвят за отваряне фитнесите, ако в четвъртък част от мерките за Ковид-19 отпаднат. 

Премиерата на пиесата "Глас" в Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян е на 21 януари. С директора на театъра Румен Бечев говорим за новите заглавия и за представленията с 30 % публика.

Галерия

Още от категорията

С мартеници "Точно днес"

Няма разделение поне по обичта към този ден и ритуала с връзването на мартеница - за здраве в очакване на пролетта. Тя идва ва 22 март, малко преди обяд, а дали времето през месеца ще е лесна или по - трудна раздяла със зимата ще чуем в месечната прогноза на НИМХ рано сутринта. Рано ще си кажем и Честита баба Марта с всички гости на предаването и с..

публикувано на 28.02.21 в 17:23

Клуб "Неделя" - на прага на месец март

В последния ден от месец февруари сме ви подготвили много и разнообразни теми, с които да изпратим и уикенда, и най-краткия месец от годината.  Ще ви срещнем с Ана Адамова – програмен директор в български център за нестопанско право, а тя ще ни разкаже повече за един конкурс за смели идеи, в който могат да се включат всички желаещи от 16 до 24 годишна..

публикувано на 28.02.21 в 08:53

В очакване на март с „Шейкър“

И понеже движението напред е спасението, в предаването тази сутрин, ще правим прогнози. Мартенската такава ни очаква, със Стефи Недевска. Специален месец ще бъде този март, с визия и влияние за следващите няколко месеца. Кино и психодрама е специалната ни задача. Говорим с психолога Инна Бранева и Константин Бандеров. На 11 март, тук в..

обновено на 27.02.21 в 16:03
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26