Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Доставят още две водоноски и бутилирана вода за Брестовица

Снимка: архив

Първата доставка на бутилирана вода беше направена днес в Брестовица. Това съобщиха за Радио Пловдив от гражданското сдружение "Живот за Брестовица" по повод наш репортаж за замръзнала вода в единствената водоноска в селото. Там от една година водата в чешмите е негодна за пиене, защото съдържа манган. 

Припомням, че миналата събота бе организиран втори протест за лошото качество на водата и високата цена, на която се заплаща.

216 туби с вода, всяка по 11 литра, е осигурена от бутилираща фирма и е доставена от община "Родопи". Безплатната вода ще получат 60 домакинства, които са в крайна нужда, социално слаби и възрастни хора и ползват услугата на домашния патронаж, която е изцяло общинска.  Те нямат средства или пък не биха могли да носят сами водата си. 

Очаква се от ВиК Пловдив до края на тази седмица да доставят иоще две водоноски, за нуждите на хората, чиито домове са във високите части на селото

Още от категорията

Над 2000 са новите случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 227

2096 са регистрираните нови случаи на заразени с коронавирус у нас през последното денонощие, 106 души са починали, а 3351 са излекуваните, сочат данните на Единния информационен портал.  През изминалите 24 часа са направени 13 800 теста, 15 процента от тях са били положителни. В Пловдив новозаразените са 227, в Пазарджик – 57, в Смолян –..

обновено на 21.04.21 в 07:08

Полицията задържа Фрола с кокаин за 20 000 лева

Полицейската акция за противодействие на разпространението и притежанието на наркотици е проведена на територията на кв. „Кючюк Париж“. В хода на предприетите действия екип от сектор „Криминална полиция“ открива при обиск у мъж, известен в уличните среди с прякора „Фрола“, наркотични вещества.  Последвала проверка и в апартамента, в който живеел..

публикувано на 20.04.21 в 17:07

Подменят ВиК мрежата и настилката на три булеварда

Започва ремонт за подмяна на водопроводната мрежа и обновяването на булеварди в три пловдивски района. Проектът е на стойност 7,8 милиона лева като обхваща бул. „Христо Ботев“ в район Централен,  бул. „Копривщица“ в Западен и Коматевско шосе в Южен.  Първата копка бе направена в локалното платно срещу Централна гара.  На откриването..

обновено на 20.04.21 в 15:37

ДБ поиска да се прекрати поръчката за почистване на Марица

Общинските съветници от "Демократична България" настояват община Пловдив да прекрати обявената обществена поръчка за почистване на коритото на река Марица. Заместник-председателят на ОбС Йордан Иванов припомни, че на 16 април администрацията обяви, че е решила да се договори пряко с конкретен изпълнител за почистване на коритото на река..

обновено на 20.04.21 в 15:37

Предлагат безплатна подмяна на старите печки от Общината

Пловдивчани могат да кандидатстват пред Общината за безплатна подмяна на печките на дърва и въглища с по-екологично отопление. Това е възможно в следствие на проект за подобрение качеството на въздуха, съфинансиран от Европейския кохезионен фонд, на стойност близо 14 милиона лева.   Уредите на твърдо гориво ще могат да бъдат заменени с климатик,..

обновено на 20.04.21 в 15:09