Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хаос и ред "Ден след ден"

       Находчиви пловдивчани въртели в интернет търговия с фалшиви маратонки и натрупали близо 700 000 лева. Дневният оборот от стоките менте стигал до 20 000 лева, а търговията била добре маскирана – тайният склад с внасяната от Турция нелегална стока се намирал зад законен магазин за обувки. За престъпната схема, проследяването и разбиването й от полицията и прокуратурата, за арестите и предстоящите обвинения е репортажът на Милен Ангелов.

  418 шофьори на таксита в Пловдив работят без лиценз заради незадействана от общината процедура за регистрация на автомобилите. От 1 януари вписванията на таксиметровите автомобили се извършват от местните администрации, а не от ДАИ. За проблемите на бранша в Пловдив с общината и обещанията за решения разказва в репортажа си Любомира Разпопова.

  Други проблеми – партийни, са във фокуса на интервюто на Антония Попова с Димитрина Вакрилова, изпълняващ длъжността председател на Градския съвет на БСП в Пловдив. Тя зае поста на Георги Гергов, който бе изключен от партията. Вакрилова коментира партийните сътресения, вече започналите номинации за кандидат-депутати и желанието на пловдивските социалисти водач на листата отново да е проф. Иво Христов.

  Какви събития и празнични дати включва Културният календар на община Пловдив за 2021 година? За какво ще стигнат предвидените за културните събития през годината 2 милиона и 20 хиляди лева? Ще има ли изненади и какъв „културен туризъм“ ще развива Пловдив? С ресорния заместник-кмет Пламен Панов по темата разговаря Стоян Терзиев.

  В деня, в който се навършват 4 години от встъпването в длъжност на президента Румен Радев, насочваме внимание към предстоящите и у нас президентски избори. Как парламентарният вот на 4 април ще предопредели стопанина на „Дондуков“ 2 през следващите пет години? Разговорът ще е с политолога доц. Стойчо Стойчев, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

  Скок в бъдещето или завръщане в миналото – способен ли е новият стопанин на Белия дом да обедини нацията, разединена както никога досега? Америка на Байдън ще води ли света и какви предизвикателства я очакват от страна на Русия, Китай и Иран? Коментарът по темата ще е на геополитическия анализатор Валентин Вацев.

Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа. Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния петък следобед!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Пролет в Ботаническата градина в Балчик

"Вход свободен" в преддверието на април

Марта се умори да гримасничи и реши да се усмихне на сбогуване!  Слънце грее , птички пеят, дърветата  неудържимо се раззеленяват. Хората , жадни за слънце и топлина изпълват улици и паркове, но още ходят със зимни физиономии понеже вече са в плен на пролетната умора. Пустата й всесезонна мания за оплакване не ще да ни пусне , или поне така ни отърва..

публикувано на 29.03.24 в 09:50

В последния петък на март - "Точно днес"

Крехката надежда от началото на  седмицата за сформиране на Кабинет се изпари безапелационно само в рамките на часове и дори преди края си последната мартенска седмица постави предупредителната удивителна за ново изборно очакване. С много въпроси и недоизказаност.  Президентският гамбит продължава с разговори, но вече не с партиите, а с личностите, които..

публикувано на 28.03.24 в 17:12

Решения и избори в "Ден след ден"

След трите завъртания с връчването на мандати от президента, започна и въртележката с възможностите за нов служебен премиер преди поредните избори. Кога  ще бъдат те и по какъв начин ще се проведат? Възможна ли е промяна, която да провокира повече хора да гласуват доверие на политиците или отново ще бъдем мълчаливи свидетели на ниска избирателна..

публикувано на 28.03.24 в 14:41

"Вход свободен" - изкуството като спасение

Ще си говорим за изкуство днес, за благотворното му влияние върху всеки аспект от човешкия живот! Срещаме се с Лучия Велева - председател на Фондация "Кураж", която ще ни разкаже за проектите свързани с рехабилитация на хора в неравностойно положение, чрез изкуство и образование.  Ще ви поканим и на музикално матине с програма включваща произведения на..

публикувано на 28.03.24 в 09:30

"Точно днес" за посоката към избори

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога доц. Иван Начев . От гледна точка на върналите мандата ПП-ДБ - разговор с народния представител от Пловдив област  Росен Костурков .  От Пловдив..

публикувано на 27.03.24 в 15:27