Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хаос и ред "Ден след ден"

       Находчиви пловдивчани въртели в интернет търговия с фалшиви маратонки и натрупали близо 700 000 лева. Дневният оборот от стоките менте стигал до 20 000 лева, а търговията била добре маскирана – тайният склад с внасяната от Турция нелегална стока се намирал зад законен магазин за обувки. За престъпната схема, проследяването и разбиването й от полицията и прокуратурата, за арестите и предстоящите обвинения е репортажът на Милен Ангелов.

  418 шофьори на таксита в Пловдив работят без лиценз заради незадействана от общината процедура за регистрация на автомобилите. От 1 януари вписванията на таксиметровите автомобили се извършват от местните администрации, а не от ДАИ. За проблемите на бранша в Пловдив с общината и обещанията за решения разказва в репортажа си Любомира Разпопова.

  Други проблеми – партийни, са във фокуса на интервюто на Антония Попова с Димитрина Вакрилова, изпълняващ длъжността председател на Градския съвет на БСП в Пловдив. Тя зае поста на Георги Гергов, който бе изключен от партията. Вакрилова коментира партийните сътресения, вече започналите номинации за кандидат-депутати и желанието на пловдивските социалисти водач на листата отново да е проф. Иво Христов.

  Какви събития и празнични дати включва Културният календар на община Пловдив за 2021 година? За какво ще стигнат предвидените за културните събития през годината 2 милиона и 20 хиляди лева? Ще има ли изненади и какъв „културен туризъм“ ще развива Пловдив? С ресорния заместник-кмет Пламен Панов по темата разговаря Стоян Терзиев.

  В деня, в който се навършват 4 години от встъпването в длъжност на президента Румен Радев, насочваме внимание към предстоящите и у нас президентски избори. Как парламентарният вот на 4 април ще предопредели стопанина на „Дондуков“ 2 през следващите пет години? Разговорът ще е с политолога доц. Стойчо Стойчев, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

  Скок в бъдещето или завръщане в миналото – способен ли е новият стопанин на Белия дом да обедини нацията, разединена както никога досега? Америка на Байдън ще води ли света и какви предизвикателства я очакват от страна на Русия, Китай и Иран? Коментарът по темата ще е на геополитическия анализатор Валентин Вацев.

Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа. Бъдете с програма "Ден след ден" и в днешния петък следобед!
Още от категорията

В очакване на март с „Шейкър“

И понеже движението напред е спасението, в предаването тази сутрин, ще правим прогнози. Мартенската такава ни очаква, със Стефи Недевска. Специален месец ще бъде този март, с визия и влияние за следващите няколко месеца. Кино и психодрама е специалната ни задача. Говорим с психолога Инна Бранева и Константин Бандеров. На 11 март, тук в..

обновено на 27.02.21 в 16:03
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38
Фонтанът с ябълката

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище.  Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават..

публикувано на 25.02.21 в 14:06