Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - вариантите за проекти и прогнози

| обновено на 24.01.21 в 17:02

Затишие преди буря, или как у нас управляваме кризи. Разговорите по темата за коронавируса ще бъдат два:

С Лъчезар Томов, математик и преподавател в НБУ, за моделите, които определят движението на кривата със заболеваемост, за достоверните прогнози и за вариантите да се завърнат в училище големите ученици от 4 февруари.

И с д-р Сергей Иванов, вирусолог за новия щам на Ковид-19, дали може да очакваме силно разпространение на вируса, и за развитието на инфекцията в следващите месеци, очаква ли ни трета вълна, или ще наблюдаваме успокояване на картината.

Кино Космос -  с бъдеще неясно, изненада ни пожар, за щастие овладян навреме и без съществени поражения. Ще говорим с арх. Димитър Балджиев, автор на последния одобрен проект за реконструкция на сградата. До къде сме и какво предстои в постковид условия за реализация от проектанти и община Пловдив ?

В понеделник утро,  още от събеседниците: Цветелина Арапова, преподавател в Профилираната гимназия "Иван Аксаков" в Пазарджик, тя е старши посланик на ЕП в училището. То е първото в страната, което за втори път печели голямата награда на Бюрото на Европейския парламент в България по програмата „Училище посланик на Европейския парламент“. Учениците са с най-висок резултат от 263 точки на програмата, и печелят възможността да пътуват до Страсбург (за втори път).

Марияна Хаджигенчева - директор на Планетариума с астрономическа обесерватория в Смолян за важните астрономически събития през 2021 и за предстоящия ремонт и ново оборудване за планетариума.

На "Добро утро, ден!" гостува директорът на Регионалния исторически музей - Пловдив д-р Стефан Шивачев.

Още от категорията

За изборната суматоха „Точно днес“

От днес започва регламентирано предизборната кампания, която понякога  преминава и като суматоха.  Маските паднаха, но само  в първия рунд, след като видяхме партийните листи и водачите им.  Вече знаем кой кой е и с кого е. Засега. Поне до изборните резултати. Какви са приоритетите на водача на ДПС за Пловдивска област Рамадан Аталай...

публикувано на 04.03.21 в 16:29

Предстартово в "Ден след ден" на 4 март

Месец преди парламентарните избори и часове преди старта на предизборната кампания, в предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив говорим за: Готовността на РИК – Смолян да организира и проведе вота на 4 април. С председателя на комисията Златко Карамучев ще коментираме и колко от членовете на СИК имат готовност да се ваксинират;..

публикувано на 04.03.21 в 14:31

Красимир Кумчев в "Добро утро, ден!"

„Добро утро, ден!“ през тази седмица има гост, който е всепризнат специалист в областта на земеделието. Инженерът агроном Красимир Кумчев преди 30 години стопанисва най-голямата ябълкова градина в света, днес далеч по-скромно признава, че синовете му се грижат за стопанството, а той се занимава и с културни проекти.  Агробизнесменът има..

обновено на 04.03.21 в 13:52

"Вход Свободен" – с цвете в ръката

Прекрасната инициатива в помощ на двойките с репродуктивни проблеми – „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“, ще се случи за първи път в Пловдив! „Основната мотивация на организацията ни за провеждането на инициативата е проблема, пред който са изправени толкова много хора, а целите, които си поставяме са две: да информираме по-голям..

обновено на 04.03.21 в 09:56

"Точно днес" за още цвят през март

Цветните бюлетини отдавна отпаднаха от изборите. Останаха номерата, които партиите получават и се считат длъжни да харесват. След месец ще гласуваме за нови депутати, този път в условия на пандемия и с надежда за активност.  За новопоявилите се партии, за старите водачи, утъпканите коловози и търсените посоки. Разговор по темата с проф. Антоанета..

публикувано на 03.03.21 в 16:09