Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасни боклуци и дупки „Ден след ден“

Незаконните сметища, битката с кариерите на живеещите в близост до тях, неремонтираните пътища, контролът на изборния процес са част от заглавията на разговорите в „Ден след ден“ на 28-ми януари. Поканихме за разговор заместник – кмета на Пловдив Анести Тимчев за откритото на Пазарджишко шосе сметище с опасен боклук. 

Председателя на Общински съвет „Родопи“ Георги Цанков ще попитаме за тежестта на вчерашната им декларация срещу подновяването на концесиите за кариерите. След обещанието да започне ремонт на пътя за Лилково, днес се появи ново искане – този път на кметовете на 10 села в Асеновградско, които искат ремонт на пътя – Асеновград – Първомай.  

Възможно ли е видеонаблюдение на преброяването на бюлетините на изборите – позицията ще е на пловдивският IT – експерт – Йовко Ламбрев.

Предаването е от 15 до 17 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - код пожари и реакциите

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли. Георги Влайков от Аварийно спасяване- Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион. Очакваме и колегите им от Доброволно формирование 112, които също са на горещите точки. След първо..

публикувано на 18.07.24 в 15:03

Археологическа разходка днес във "Вход свободен"

Средновековната история на нашия град е изключително интересна, но рядко се обсъжда, вероятно заради по-видимите останки от римския период. Ето защо тази вълнуваща тема е и основен акцент в юлското издание на "Археология за всеки". Поредицата е подходяща както за малки и големи любознайковци, така и за бъдещи археолози. Екскурзоводът Иванка Тодорова ще ни..

публикувано на 18.07.24 в 09:30

„Точно днес“ – за заветите на Левски и реалността днес

Безкористна себеотдаденост за свободата на България и безкомпромисна честност – всичко това отнасяме към личността на Васил Левски, един от най-обичаните национални герои на страната. На 18-ти юли, когато отбелязваме 187 години от рождението на Апостола на свободата, българите ще се преклоним пред неговата памет и дело. Как ще бъде отбелязана тази..

обновено на 17.07.24 в 16:56

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 17.07.24 в 16:10

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15