Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - петъчно търсим новото

Снимка: Д. Лефтерова

"Точно днес" и темите за интервюта от 6 до 9.30 часа на 29 януари. 

Ваксините, датите на пристигане на заявките и сроковете за имунизация, доближаваме ли се до заявените количества, или уверенията на здравните власти ще подлежат на корекции, пресмятаме заедно с Аркади Шарков, здравен икономист от Експертния клуб за икономика и политика /ЕКИП/.

Как може да се противопоставим на стреса в образованието и социалната сфера, ще научим повече от интервюто на Любомира Разпопова с психотерапевта Геника Байчева. Тя води обучителни модули в Младежкия център - Пловдив.

Сдружението с нестопанска цел "Заедно за децата с аутизъм" изпълнява проект за развитие на социални умения на деца и младежи. Повече ще разказва координаторът на инициативата, финансирана с европейски средства  - Поля Томовска

Рубриката ни "Рестартирай Европа" е по темата как се спрваят свободните артисти в Пловдив, в условията на пандемия от Ковид-19. Репортаж на Стоян Терзиев.

Първото премиерно заглавие на Държавната опера Пловдив ще видим тази събота и на 1 февруари. За балетния спектакъл "Баядерка" говорим с ПР на операта Лили Бързева.

"Добро утро, ден !" е с госта ни д-р Стефан Шивачев, който споделя пред Паолина Комсалова повече за силата на южняшкия ни манталитет, и за приятната емоция на деня.

Още от категорията

Приключения с "Вход свободен"

Вторник е! Време за интересни теми и любими рубрики.  Ще обърнем внимание на един малко известен факт за питието, любимо на голяма част от мъжете и не само - бирата.  Ще ви срещнем и с Теодора Кирязова. Ако искате да се пренесете в Занзибар от уюта на дома ви, то ще имате тази възможност да го направите. Теди и Марто - страстни любители на..

обновено на 11.05.21 в 09:53

"Точно днес" за дух и здраве

"Точно днес" във вторник по темите от седмицата: ваксини в пандемия, политика в криза, култура в Пловдив.  На 11 май отбелязваме 170 години от първото честване в Пловдив на великото дело на Светите братя Кирил и Методий. За проявите в Стария град ще разкажем с Донка Налбантова , ръководител на отдел "Културна политика" на общинския институт. Нашите..

публикувано на 10.05.21 в 15:27

Духът и парите "Ден след ден"

Пловдивската общинска болница "Свети Мина" се нуждае от близо 400 000 лева, с които да бъде извършен спешен ремонт. Аргументите на ръководството са, че старата сграда има нужда от  значителна рехабилитация. Като спешни са посочени ремонт на водопроводната инсталация и покрива. Лечебното заведение получи финансова подкрепа покрай ковид кризата, включително..

публикувано на 10.05.21 в 14:46

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

публикувано на 10.05.21 в 14:04

За химията на живота във "Вход свободен"

За химията и нейното развитие, за различните й приложения в нашия живот, за вълнението от това, да я избереш за свой професионален път - ще поговорим с Екатерина Георгиева, студентка в ПУ "Паисий Хилендарски", супециалност химия. Повод за срещата с Екатерина е отбелязването на професионалният празник на химиците, който де отбелязва на днешния 10 май, от..

обновено на 10.05.21 в 10:43