Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Учителите започват обучение за справяне със стреса

Безплатно онлайн обучение за справяне със стреса в образователната и социалната сфера започва тази вечер в интернет страницата на пловдивския Младежки център. 

До момента към него са проявили интерес над 26 учители в детски градини и училища, педагогически съветници и социални работници от града и региона.

В продължение на три дни с тях ще работи сертифицираният обучител в сферата на психо- социалните практики- Геника Байчева.

„Нивата на тревожност, напрежение и прегаряне в социална работна среда са значителни„– категорична е тя."По време на обучението педагозите и социалните работници ще научат как да го овладяват в група или самостоятелно. Много помага , ако проблемите се споделят с колеги, за да се осъзнае, че не сме единствените , които изпитват стрес в работна среда. Хубаво е и в почивните дни не просто да сменим физически обстновката като отидем на излет например, а и да отделим лично време за релаксация. Дори само да помълчим в тишина.“- съветва Байчева.  

Геника Байчева е дипломиран терапевт по методите на психодрамата,  социо-драмата и арт-терапията. От 2009та година активно помага предимно на учители, директори на учебни заведения, социални работници, родители. А от днес до неделя включително ще предава знанията и уменията си чрез онлайн платформата, в която безплатно, доброволно, индивидуално и анонимно са се записали, работещи в сферата на образованието.

Всички учители и социални работници, които желаят да получат безплатни онлайн съвети, затова  "Как да се справят с прегарянето и тревожността“ трябва да попълнат РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА и АНКЕТНА КАРТА на страницата на Младежки център – Пловдив до 17 часа.

Интервю с лектор - обучителя Геника Байчева можете да чуете в прикачения файл. 


Още от категорията

Клипове в интернет плашат хората в Столипиново с ваксините

10 поставени ваксини за два дни. Това е резултатът от кампания в Столипиново през уикенда, в която РЗИ разположи открит ваксинационен пункт. Хората в квартала проявиха почнти нулев интерес, въпреки че предварително разговори са проведени и с неформални лидери и с медиатори. Според Еньо Петров, бивш общински съветник и един от неформалните лидери в..

публикувано на 14.06.21 в 10:49

Обновена по европроект е жп гарата в Карнобат

ЖП гарата в Карнобат бе изцяло ремонтирана със средства от Oпepaтивнa пpoгpaмa „Tpaнcпopт и тpaнcпopтна инфpacтpyĸтypa“ за периода 2014-2020г. В цялостното  обновяване на гаровия комплекс бяха вложени близо 4 милиона и 142 000 лева. Архитект Александър Туджаров от Национална компания железопътна инфраструктура отбелязва, че гарата е важна точка в жп..

обновено на 14.06.21 в 10:37

"Добро утро, ден!" с проф. Тони Шекерджиева - Новак

От Пловдивското музикално училище, през Консерваторията, сцените на България и Европа, преподавателската кариера, семейството в дългата линия от нейната прабаба до внучката, която е бучката й захар в деня...- това е маршрутът на разговора ни с ректора на АМТИИ "Асен Диамандиев" - проф. Тони Шекерджиева - Новак. И пътят не е прав.  В "Добро утро, ден"..

обновено на 11.06.21 в 17:11

Дискриминирани за зеления паспорт са над 100 000 българи

Омбудсманът Диана Ковачева сподели, че е получила много жалби за неравно третиране на преболедувалите Ковид по отношение на документа, който позволява безпроблемно движение в ЕС. Зеленият паспорт може да бъде получен и използван само от хората, които са ваксинирани или имат PCR тест, но е от тези, които са регистрирани като боледували в..

публикувано на 11.06.21 в 15:06

Сега е времето за поставяне на ваксина срещу Covid-19

„Сега е много подходящ момент за ваксиниране срещу Covid-19, тъй като има ниска заболеваемост от коронавирусна инфекция“, това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Георги Цигаровски, заместник-председател на Лекарския съюз в Пловдив и общопрактикуващ лекар. Той обясни, че поставянето на ваксина през летните месеци, ще осигури имунитет за..

публикувано на 11.06.21 в 10:11