Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Другарски огън след отказа на социалисти да са в листите

| обновено на 04.02.21 в 17:03

Решението да не участваме в листата за депутати бе взето преди Корнелия Нинова да обяви, че ще води листата в Пловдив и всякакви решения от друг характер, дори и от партийни другари, са деструктивни. Това заяви в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на районната организация на БСП в "Централен" Тодор Стоилов.  По думите му основната причина за отказа е това, че са отговорни и последователни партийни хора, които поставят общата цел пред личния интерес, а като организатори по райони имат задача да мотивитират членовете и симпитазантите на партията да участват в избирателни комисии и да гласуват.  

Стоилов отказа да вземе отношение по повод изказването на депутата Манол Генов, който по-рано коментира позицията на лидерите на партийните структури от пет пловдивски района: Не е коректно хора от една политическа сила да говорят по този начин през медиите, при положение, че си имат телефоните

Една работна група направи проверка в Пловдив и констатира, че едни и същи лица са на абсолютно всички възможни позиции. В този ред на мисли аз се почувствах лично засегнат, но не давам крачка назад, а встрани , за да се фокусирам и изпълнявам функциите си като водач на най-голямата районна структура в града, каза още Стоилов. 

Не разбирам мотивите на районните председатели на местни структури на БСП в Пловдив, които си направиха самоотводи от листата на партията. Така номинираният за водач на листата на БСП в Пловдивска област Манол Генов коментира декларацията им, разпространена снощи. 

В общо обръщение към пловдивските социалисти 5-ма от 6-мата председатели на районни структури - Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева, заявяват, че не желаят да са депутати, защото искат да продължат работата си като общински съветници. 

Обръщението на районните председатели дойде часове, след като стана ясно, че Корнелия Нинова ще води листата на БСП в Пловдив-град. Пред Радио Пловдив Манол Генов коментира, че номинацията на лидера на партията би трябвало да ги мобилизира и амбицира да се борят за повече депутатски места. 

"Недоумявам как може да си районен председател на БСП и да се окаже, че лично председателят на партията ти ще води твоята листа, а ти, вместо да се амбицираш още по-мотивирано да работиш, внезапно се оттегляш. Още повече, когато си дал съгласие да участваш в листата като кандидат. И нямаш коректността да напишеш 5 думи какви са ти истинските мотиви. Това за мен е доста коварно и подло. Не е приятно това положение, на това се разчита да се създава смут, объркване, суматоха и напрежение", коментира депутатът. 

На въпрос дали отстраняването на Георги Гергов от редиците на БСП преди изборите не беше грешка, Манол Генов отрече и го нарече „закъсняло решение“. 

Интервютата на Антонета Петричанска и  Антония Попова с Тодор Стоилов и Манол Генов са в прикачените файлове.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Татяна Буруджиева

ПП-ДБ ще са изключени от следващото управление

Моята хипотеза е, че ПП-ДБ са изключени от следващото управление, тъй като показаха, че не е възможно да се работи с тях и да им се има доверие, в решенията и преговорите, които се водят. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. Тя припомни думите..

публикувано на 16.04.24 в 10:01

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39

Културата не е само театър, опера и балет!

„ Културата не е само театър, опера и балет! Тя е и философия. По-тревожното е, че я няма културата в отношенията на хората, между политиците, между една група от населението спрямо друга. И това е пагубно! Трябва сигурно векове да минат едните да се облагородят, а другите да не подивеят съвсем “ – заяви в интервю за Радио Пловдив поетът и..

публикувано на 15.04.24 в 17:18
Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб

Корупционните скандали обезличават партиите

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. Репликата е на политолога Боян Стефанов, член на Младежкия консервативен клуб. След като ЦИК започна регистрацията на партиите  и коалициите, които ще участват в изборите 2 в 1, той коментира, че корупционните скандали  не учудват никого.  "Може би за голяма част от..

публикувано на 15.04.24 в 16:42

Близкият изток е на ръба на голяма регионална война

Експертът по международна сигурност от Центъра за стратегически изследвания Симеон Николов коментира пред Радио Пловдив, че ударът на Иран срещу Израел е бил очакван, заради провокираната по- рано криза от Израел с атаката срещу иранската консулска служба в съседна Сирия.  "Това е равносилно на обявяване на война, т. е. Израел обяви война на Иран..

публикувано на 15.04.24 в 16:14