Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Другарски огън след отказа на социалисти да са в листите

| обновено на 04.02.21 в 17:03

Решението да не участваме в листата за депутати бе взето преди Корнелия Нинова да обяви, че ще води листата в Пловдив и всякакви решения от друг характер, дори и от партийни другари, са деструктивни. Това заяви в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на районната организация на БСП в "Централен" Тодор Стоилов.  По думите му основната причина за отказа е това, че са отговорни и последователни партийни хора, които поставят общата цел пред личния интерес, а като организатори по райони имат задача да мотивитират членовете и симпитазантите на партията да участват в избирателни комисии и да гласуват.  

Стоилов отказа да вземе отношение по повод изказването на депутата Манол Генов, който по-рано коментира позицията на лидерите на партийните структури от пет пловдивски района: Не е коректно хора от една политическа сила да говорят по този начин през медиите, при положение, че си имат телефоните

Една работна група направи проверка в Пловдив и констатира, че едни и същи лица са на абсолютно всички възможни позиции. В този ред на мисли аз се почувствах лично засегнат, но не давам крачка назад, а встрани , за да се фокусирам и изпълнявам функциите си като водач на най-голямата районна структура в града, каза още Стоилов. 

Не разбирам мотивите на районните председатели на местни структури на БСП в Пловдив, които си направиха самоотводи от листата на партията. Така номинираният за водач на листата на БСП в Пловдивска област Манол Генов коментира декларацията им, разпространена снощи. 

В общо обръщение към пловдивските социалисти 5-ма от 6-мата председатели на районни структури - Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева, заявяват, че не желаят да са депутати, защото искат да продължат работата си като общински съветници. 

Обръщението на районните председатели дойде часове, след като стана ясно, че Корнелия Нинова ще води листата на БСП в Пловдив-град. Пред Радио Пловдив Манол Генов коментира, че номинацията на лидера на партията би трябвало да ги мобилизира и амбицира да се борят за повече депутатски места. 

"Недоумявам как може да си районен председател на БСП и да се окаже, че лично председателят на партията ти ще води твоята листа, а ти, вместо да се амбицираш още по-мотивирано да работиш, внезапно се оттегляш. Още повече, когато си дал съгласие да участваш в листата като кандидат. И нямаш коректността да напишеш 5 думи какви са ти истинските мотиви. Това за мен е доста коварно и подло. Не е приятно това положение, на това се разчита да се създава смут, объркване, суматоха и напрежение", коментира депутатът. 

На въпрос дали отстраняването на Георги Гергов от редиците на БСП преди изборите не беше грешка, Манол Генов отрече и го нарече „закъсняло решение“. 

Интервютата на Антонета Петричанска и  Антония Попова с Тодор Стоилов и Манол Генов са в прикачените файлове.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12