Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оптимизъм срещу лекомислие "Ден след ден"

Право на разумна доза оптимизъм, но без право на никаква доза лекомислие - така от НОЩ описаха ситуацията с разпространението на Covid-19 у нас. Темата намира коментар и в днешната програма "Ден след ден". 

От Пловдив:

Задръствания и огромни проблеми с трафика предизвика затварянето на част от Околовръстно шосе на Пловдив тази сутрин. До 15 март участъкът от колелото на Кукленско шосе до Асеновградско шосе е в ремонт и се минава по обходни маршрути. Ситуацията на място и реакциите на шофьорите проследява в репортажа си Милен Ангелов.

Какво предприема община Пловдив, за да си върне собствеността върху търговските обекти на Пешеходния мост на Марица? За историята на стопанисването, стъпките на местната власт и идеите за премахване на магазините и отваряне на моста, но в по – далечно бъдеще говорим с кмета на район „Централен“ в Пловдив Георги Стаменов.  

Кулоарен и подъл ход, без обяснителна аргументация – така депутатът Манол Генов, номиниран за водач на листата на БСП в Пловдивска област, нарече отказа на петима пловдивски социалисти да се състезават за депутати. На собственото си мълчание ли са гневни или имат остатъчни ангажименти пред някого да се държат на контра, попита задочно Генов. Директният отговор ще е на Тодор Стоилов, лидер на БСП в район „Централен“ в Пловдив.

И още:

Обединение на БСП и ДПС след изборите и управление, при което да бъдат ударени Борисов и Пеевски – това прогнозира политическият анализатор Осман Октай. Компромисно, програмно – експертно или служебно ще е следващото българско правителство? Какви са залозите, какво е „на масата“ и какво под нея? Темата ще коментираме с Осман Октай.

Коронавирусът и България – едно към три е съотношението на смъртността от коронавирус към общата смъртност у нас oт ceптeмври дo нoeмври 2020 г. Пoчинaли ca 20 000 души, oт кoитo caмo 8000 oт СОVID, сочат данните на НСИ.

Има ли обяснение феноменът ниска смъртност от пандемия и огромен ръст умирания от друго, което прави страната ни световен рекордьор по смъртност? Защо са негодни диагностиката и терапията при коронавируса? Има ли РНК-ваксини, които да са ефективни за всички щамове на вируса? Експертният коментар ще е на микробиолога д-р Радко Велков, секретар на Сдружението на общинските болници в България.

Отново тук:

Пловдивският джаз музикант Огнян Видев празнува 75 годишен юбилей. На рождения му ден с живата легенда ни среща Екатерина Костова.

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 и е до 17 часа. Приятно ни е да сме заедно!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Балансираме в „Шейкър“

"Животът е баланс между задържане и отпускане" Говорим за спането по гръб за здраве и красота, и за очите. Мима Краевска, международно сертифициран треньор по фейсйога, моделиране на лицето и анти ейдж експерт ще ни разкаже, накратко. С Елена Шахънска говорим за средния път. Пореден епизод на съвместната ни рубрика. С Йордана..

обновено на 17.08.24 в 16:59

Виктор Янков в "Добро утро, ден!"

Гостът ни тази седмица работи в екипа на Фондация "Пловдив 2019". В Радио Пловдив е водил предаването „Молескин“, от 2014 до 2017 година. Той е роден в Стара Загора, но избира да живее и работи в Пловдив.  Виктор Янков  е политолог и икономист, бил е директор на културния фестивал НОЩ/Пловдив. Той притежава богат опит в организирането и..

обновено на 16.08.24 в 16:41

Петъчно с „Вход свободен“

Днес е световният ден на израза „Обичам те“. Емоцията следва своя път, а ние имаме за задача да усъвършенстваме друго изкуство, това да пазим планетата чиста. С Данита Заричинова от сдружение „За Земята“, говорим за събитието „Почистване в НП „Рила“ 2024. Тази година, "За Земята" и 25 години високопланински почиствания. Очаквайте и..

публикувано на 16.08.24 в 09:30

Слънчеви и сенчести зигзаги - "Точно днес"

Политическа или противокорупционна е активността на Прокуратурата, насочена към бизнеси на знакови лица в държавата?  Какво прозира под лупата на политическите  и бизнес скандали в лагерите на ДПС и как се отразяват те на предизборната политическа конфигурация в държавата и на явяването на партията на предстоящите за седми път извънредни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 16:49

Усмихнат празник с "Вход свободен"

В днешния празничен ден Ви срещаме с усмивка и добро настроение, и споделяме следобедът си с Вас! Очакваме поздравите Ви за именниците, които обичате на 032632400. Приятна среща в ефира днес споделяме и с любимите наши събеседници именници Мария Йонова психолог и консултант о детски сън, и Мария Донева автор на детска литература. Говорим и "За животните..

публикувано на 15.08.24 в 09:30