Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

67 нови случая на COVID-19 в Пловдив, 883 в страната

| обновено на 05.02.21 в 11:11

Новите случаи

883 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 10 541 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са дали 8,3 процента от изследваните. Най-много са новите случаи в столицата - 226.

Пловдив област остава втора по брой новозаразени за последното денонощие с 67 случая. В област Пазарджик новите случаи са 40.

В област Смолян новите случаи са 4 - при хора между 58 и 85 г. от общините Смолян и Девин. Двама от положителните са на лечение в болница. Излекуваните през последното денонощие в областта са двама, двама са и изписаниъе от болница. През  вчерашния ден в областта с първа доза са ваксинирани 30 медицински лица и персонал и 18 души от социални институции, с което започна втора фаза от Националния ваксинационен план. Днес ваксинациите продължават.

В страната в болница се лекуват 3 033-ма, в интензивно отделение са 277 души. Излекувани са 780. 

Ваксинирането

430 са нововаксинираните срещу ковид-19 в област Пловдив за последното денонощие, по данни на Единния информационен портал. Така от началото на кампанията по имуниация в региона са направени  5704 ваксини. Втора доза са получили 2016 души. 

В област Пазарджик новоимунизираните са 192-ма, а в Смолянско – 48. Съответно в двата региона общият брой ваксинирани вече е 1766 и 592-ма. В страната от старта на имунизацията до сега общият брой на ваксинирани надхвърли 54 хиляди. По две дози ваксина са поставени на 17 096 души. 

В страната 3 901 са ваксинираните през последното денонощие и така общият им брой надхвърли 54 хиляди. По две дози ваксина са поставени на 17 096 души. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В тежко, но стабилно състояние е детето, пострадало в Созопол

Детето, пострадало на плаж в Созопол, е в тежко, но стабилизирано състояние. Това съобщиха от Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) "Н.И.Пирогов", където пациентът беше приет.  Нощта е преминала спокойно. Детето остава за лечение и активно наблюдение в Детската реанимация на лечебното заведение...

публикувано на 05.08.24 в 08:58

Слънчево време днес, с температури до 33 градуса

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, след обяд и над планинските райони. На отделни места там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса, в Пловдив –..

публикувано на 05.08.24 в 08:27

ИТН връщат третия мандат, отиваме на избори наесен

Президентът Румен Радев ще приеме в 12 часа днес представителите на парламентарната група на "Има такъв народ", на която бе връчен мандат и възложено да посочи кандидат за министър-председател, съобщават от администрацията на държавния глава. Мандатът ще бъде върнат на президента неизпълнен, съобщи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов...

публикувано на 05.08.24 в 08:10

Общински съветници питат кмета за Плана за интегрирано развитие на Пловдив

Запитване до кмета на Пловдив Костадин Димитров относно липсата на годишни доклади за последните две години за изпълнението на Плана за интегрирано развитие на община Пловдив (ПИРО) отправиха Йоно Чепилски, Веселка Христамян и Добромира Костова - общински съветници от „Продължаваме Промяната - Демократична България“.  Документите трябва да бъдат..

публикувано на 05.08.24 в 07:52

Рокери затрудняват движението по Подбалканския път и АМ "Тракия"

Временно затруднение на движението се очаква днес по Подбалканския път, а на 9 август по магистрала „Тракия“ в посока София.  Причината е Балканска мотообиколка, която преминава през страната ни.  С тази проява сръбски мотоклуб отбелязва своята 20-годишнина.  Около 8 часа днес се очаква групата от около 150 мотоциклета да тръгне от столицата и..

публикувано на 05.08.24 в 07:12