Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сюжети от понеделник в „Точно днес“

| обновено на 07.02.21 в 16:47

Мечтите за  парламентарната златка риба- кой, кой да я хване, вече започнаха. Но ако златните рибки са две, а прогнозите са за  шест,  как ли ще изглежда  изборният улов  ? Коментар  на политолога Христо Панчугов.

В червената политическа зона, подреждането на изборните листи предизвика  някои възражения – от отказ, до неодобрение. Какво се случи при избора на пловдивската листа на годишната отчетна конференция на  социалистите. Разговор с първоначално номинирания Иван Петков.

Как се развива сюжетът с ваксините, покупко-продажбите им и позицията на ЕП.  Интервю с евродепутата Петър Витанов.

След настъплението на бърнаута, след професионалното „прегряване“ от много работа, сега, в условията на повече свободно и безработно време, е въпросът  имам/нямам вирус, какво се променя в нас ? Разговор с психиатъра д-р Веселин Герев.

В смолянското село Левочево ремонтират с дарения облицовката на една от най-старите църкви в Родопите „Св.Св.Петър и Павел“. Репортаж на Радостина Чернокова.

В зона Култура - премиерно със Захари Карабашлиев. Последният му роман се нарича "Опашката"  и е определян като изпепеляваща история  -притча за свободата, любовта и политиката. Интервюто е на Живка Танчева. 

В „Добро утро, ден!“ започва гостуването на д-р Мариана Чолакова почетен консул на Федерална рапублика Германия със седалище в Пловдив.

„Точно днес“. Понеделник 8 февруари. От 6 до 9.30


Още от категорията

"Точно днес" към лятото и вота

С темпото на хладни утрини, дъжд и вятър приближаваме лято 2021, на 21 юни. Подготовката за отпуски и почивките на децата върви паралелно с говоренето и действията за извънредния вот на 11 юли.  Новата Национална програма „Отново заедно“ беше приета от Министерския съвет. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лв. от държавния бюджет, предвидени за подкрепа на..

публикувано на 16.06.21 в 15:17
Пловдив,

"Ден след ден" нагласи преди вота, протести и изпити

На 16 юни в следобедното предаване на радио Пловдив "Ден след ден"  ще тръгнем от настроенията на хората за парламентарните избори през юли. Почти седмица след началото на предизборната кампания как се очертава 46 НС като състав – ще коментира след последното социологическо проучване на Медиана социологът Кольо Колев.  А какви са политическите..

публикувано на 16.06.21 в 14:17

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 16.06.21 в 14:00

"Вход свободен" - Финансовата независимост и жените

Живеем във време на еманципация, на извоювани от мнозина права, във времена на полово равенство и поделяне на отговорности. В някои светове, в някои общества, това е истина и тя се прилага на практика. В други, жената все още е зависеща и подвластна на мъжа. Между единия и другия свят, между борбите за права и признание, като че ли отдавна не е..

обновено на 16.06.21 в 09:31

„Точно днес“ на изпити, протести и изложби

В сряда сутрин  по горещите точки и събития, които ще следим в и развитие през деня. -Как започва Национално външно оценяване по БЕЛ. За първи път в системата на българското образование ще се проведат изпити и в 10 клас. Седмокласниците пък влизат в битката за гимназиите – над 5800 са те в Пловдив и областта. Антония Попова ще улови..

публикувано на 15.06.21 в 16:27