Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" в деня на Св. Харалампий

Нова патриотична коалиция – между ПП „Воля“ и НФСБ, ще участва на парламентарните избори на 4 април. България има нужда от обединение на патриотичните сили, аргументира се председателят на „Воля“ Веселин Марешки при обявяването на коалицията.  Как смятат да работят 2-те партии заедно и отворена ли е новата формация за още участници в нея – по темата ще говорим с пловдивския депутат от НФСБ Борис Ячев.

Правителството отпусна днес близо 3 млн. лв. на пазарджишките общини Лесичово и Белово и на община Смолян, както и 600 000 лв. на манастирския комплекс в Кръстова гора. За какво ще се разходват парите, ще чуем от кметовете на Белово и Смолян Костадин Варев и Николай Мелемов, както и от отец Серафим от светата обител.

Ще пият ли пловдивчани в обозримо бъдеще чиста планинска вода от каскадата „Въча - Доспат“, а не от река Марица? На този въпрос се опитаха да отговорят участниците в Експертния съвет в областната управа. По темата работи Антоанета Петричанска.

Тази сутрин стартира ремонт на обществената тоалетна в спорния парк край пловдивския хотел „Санкт Петербург“. Частен инвеститор имаше намерение да застрои терена. Каква е целта на този ремонт посред зима, провери Стоян Терзиев.

От днес започна ваксинацията и на пловдивските учители. От репортажа на Милен Ангелов ще чуем подробности за старта на кампанията, която продължава следващите 2 седмици.

В деня на покровителя на пчеларите Св. Харалампий пчелари отвориха изложба базар пред Централна поща. С тях ни среща Любомира Разпопова.

Бъдете с нас от 15.00 до 17.00 часа! Ще бъде интересно!


Още от категорията

Политически и културни измерения „Точно днес“

45-то Народно събрание приключва своето съществуване тази седмица. 11 юли е датата на предсрочния парламентарен вот. Какви са сценариите пред България? Журналистът Петко Георгиев ще бъде наш събеседник по темата. Никола Николов ще представи оценките на пловдивчани за работата на най-кратко просъществувалия парламент. Ще..

публикувано на 09.05.21 в 16:00

Диригент и китарист в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ви срещаме с виртуоза на китарата Ангел Демирев. Той ще разкаже за традициите и музикалната наследственост в семейството си, магията на китарата, труда и развиването на дарбата , както и за срещите със световни китаристи като Стенли Кларк. Ще чуем и новите му музикални проекти като етно-рок-джаз формацията "Цинга манга фънк". Във..

публикувано на 09.05.21 в 12:25

Хармонична неделя с „Шейкър“

Неделята на 9-ти май, ще посветим на методи за хармонизация на човека. Коментираме с Люси Винчева, йога инструктор и организатор на събития.  Ще балансираме стомаха и чревната флора след празниците, с помощта на етерични масла. Говорим и за 12-то издание на фестивала, станал традиция за града ни, „Здравей, Здраве“ – 15 и 16 май, на..

обновено на 08.05.21 в 16:25

Сатиричен пърформанс „Краевски - Карастоянов“ в "Алтер его"

Истински сатиричен хепънинг ви очаква в „Алтер его“ тази събота! Водещият Петър Краевски и неговият гост Христо Карастоянов ще тестват границите на феномена „бърза литература“! Те, двамата,, или по-точно техните алтер ега, ще представят импровизиран хуморичстичен текст! Пред ушите на всички вас. Ето го творческият им метод:..

обновено на 07.05.21 в 23:19
Бургас по дългите почивни дни между Великден и Гергьовден, 2021

Равносметки от късото НС и туризма по Великден в "Ден след ден"

В Международния ден на радиото, който тази година у нас се оказва втори в рабортен ден в следвеликденската Светла седмица и един от последните работни дни на 45-ия Парламент, ще говорим основно за политика. Какво успяха и какво не народните представители в Народното събрание? Ще чуете развносметката на двама от пловдивските дебютанти като..

публикувано на 07.05.21 в 14:05