Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Факти и очаквания "Точно днес"

В слънчевата , но мразовита утрин на 18 февруари в предаването „Точно днес“

с политолога доц. Антоний Гълъбов ще анализираме наличните на политическата трапеза партии и коалиции, които  вече са регистрирани в ЦИК.

От нашия седмичен гост в рубриката „Добро утро ден“ бизнесменът Атанас Цветков ще разберем какви лични изводи си прави докато следи политическите теми две седмици преди старта на предизборната кампания, колко е важна ролята на „огледалото“ в живота му и имат ли място в ежедневието му суеверия и  паранормални явления.

Пред какви предизвикателства е изправена Регионалната здравна инспекция в Пловдив по повод очакваната през март кампанията за масова ваксинация ще разберем от нейният заместник директор д-р Аргир Аргиров. От него ще научим и какви са най- новите ходове на Министерството на здравеопазването, с които ще се опита да мотивира масово хората над 55 години и тези с хронични заболявания да се имунизират.

Какви са очакванията на Съвета по туризъм , след като Общинският съвет на Пловдив прие програмата за туризма през 2021 споделя неговият председател Любозар Фратев

В навечерието на 148 годишнината от гибелта на Апостола на свободата в родния му град Карлово ще бъдат представени две нови документали книги, разкриващи непознати до сега факти от неговия живот и дела. За тях ще разговаряме с директора на музея "Васил Левски" и съавтор на едно от изданията Дора Чаушева.

Какви атракции е подготвил пловдивският Регионален природонаучен музей за традиционните си безплатни уикенди за най- малките ще научим от интервюто на Никола Николов с директора гл. ас. Огнян Тодоров.

Какви са очакванията на тенора от старозагорската опера Ивайло Михайлов от предстоящия му авторски концерт на пловдивска сцена „Песните на Пучини“ ще научим от разговора с него в зона "Култура".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Андрей Слабаков

Летни срещи в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ще ви запознаем с младия кинодокуменалист Теодор Геонов. Ще говорим за търсеното и намреното по пътя през киноакадемията в Прага до неочакваните фестивалните награди за дебютния му филм "Защо?".  Във втората част на Клуб "Неделя" разговаряме с завърналият се от Европейския парламент кинорежисьор Андрей Слабаков. Един разговор извън..

публикувано на 28.07.24 в 13:05

Ранно утро с "Шейкър"

В неделното утро ви предлагаме  своята компания, а с нея и срещите, разговорите и темите, които се надяваме да бъдат повече от интересни!  Смях и забавление са в плановете ни за днес, но ще погледнем на смеха по различен начин. Йога на смеха е новост за мнозина! За  приликите и разликите й със смехотерапията  и какви са големите цели и идеи на Йога..

публикувано на 27.07.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 26.07.24 в 21:09

"Вход свободен" пооследен делник

В последния работен ден оставаме фокусирани в подгоотовката за предстоящите почивни дни!  С напредване развитието на техологичния ни свят, все по - често и все по - силно усещаме необходимост от общуване с природата. Разглеждаме общуването човек, но в най - пълноценния смисъл, където всеки допринася за развитието на връзката и никой не наранява или..

публикувано на 26.07.24 в 09:30

Спортни и спорни състезания "Точно днес"

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Ще ги припомним и сравним със съвремието и в един от сутрешните ни разговори -  с доц.   д-р  Боряна Ангелова-..

публикувано на 25.07.24 в 16:49