Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Факти и очаквания "Точно днес"

В слънчевата , но мразовита утрин на 18 февруари в предаването „Точно днес“

с политолога доц. Антоний Гълъбов ще анализираме наличните на политическата трапеза партии и коалиции, които  вече са регистрирани в ЦИК.

От нашия седмичен гост в рубриката „Добро утро ден“ бизнесменът Атанас Цветков ще разберем какви лични изводи си прави докато следи политическите теми две седмици преди старта на предизборната кампания, колко е важна ролята на „огледалото“ в живота му и имат ли място в ежедневието му суеверия и  паранормални явления.

Пред какви предизвикателства е изправена Регионалната здравна инспекция в Пловдив по повод очакваната през март кампанията за масова ваксинация ще разберем от нейният заместник директор д-р Аргир Аргиров. От него ще научим и какви са най- новите ходове на Министерството на здравеопазването, с които ще се опита да мотивира масово хората над 55 години и тези с хронични заболявания да се имунизират.

Какви са очакванията на Съвета по туризъм , след като Общинският съвет на Пловдив прие програмата за туризма през 2021 споделя неговият председател Любозар Фратев

В навечерието на 148 годишнината от гибелта на Апостола на свободата в родния му град Карлово ще бъдат представени две нови документали книги, разкриващи непознати до сега факти от неговия живот и дела. За тях ще разговаряме с директора на музея "Васил Левски" и съавтор на едно от изданията Дора Чаушева.

Какви атракции е подготвил пловдивският Регионален природонаучен музей за традиционните си безплатни уикенди за най- малките ще научим от интервюто на Никола Николов с директора гл. ас. Огнян Тодоров.

Какви са очакванията на тенора от старозагорската опера Ивайло Михайлов от предстоящия му авторски концерт на пловдивска сцена „Песните на Пучини“ ще научим от разговора с него в зона "Култура".


Още от категорията

"Точно днес" броим и се разхождаме

"Точно днес" на 7 май ще проверим как стартира една нова инициатива в Пловдив, важна за диагностиката на коронавируса. Разговор с д-р Екатерина Петкова , управител на ДЦК "Пълмед", която ще разказва за  тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет срещу SARS-CoV-2.  Академик Богдан Петрунов  ще е наш събеседник ,  очаквайте мнението му..

публикувано на 06.05.21 в 14:04

Празник с "Вход свободен"

Свети Георги Победоносец се почита както от християни, така и от мюсюлмани. Израснал в богато християнско семейство, той се превръща в ревностен привърженик и защитник на Христовата вяра, поради което е изтезаван жестоко и обезглавен през 288 година от император Максимилиан. Според народните поверия и легенди Георги Победоносец олицетворява..

обновено на 06.05.21 в 10:40

С вяра и добра дума „Точно днес“

Гергьовден е един от най-големите празници в българския народен календар, но също така е и Ден на храбростта и празник на Българската армия. Как ще бъде отбелязан 6 май в Авиобаза "Граф Игнатиево" – това ще научим от полковник Методи Орлов , заместник-командир по летателната подготовка в базата. Ще ви заведем и в първия български..

публикувано на 05.05.21 в 16:34

Политика и здравеопазване - в "Ден след ден" на Светла сряда

БСП върна 3-тия проучвателен мандат за съставяне на правителство и така бяха изчерпани и трите възможности 45-то НС да излъчи кабинет. Следва назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори. Защо се стигна до тази криза и какви са прогнозите за избирателна активност през юли, ще коментираме с политолога Анастас Стефанов..

публикувано на 05.05.21 в 14:40

"Вход Свободен" – забавления без край

В празничната седмица, в която двата работни дни са по-скоро разнообразие между забавления, разходки и време за близките, поддържаме настроението на високи честоти! В Пловдив предстои дългооочакван уикенд, в който за седми път ще се случи Дефиле "Вино и гурме" – истински празник не само за пловдивчани, но и за всички гости на града ни!..

обновено на 05.05.21 в 09:49