Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преди избори, по COVID и как живее Левски по целия свят "Ден след ден"

Снимка: НМ "Васил Левски" Карлово

На 18 февруари в Ден след ден:

Ще се обърнем към Левски, който преди 148 години възкръсва на бесилото за българската свобода. Няма да търсим нови разкрития за живота и смъртта му. Ще ви разкажем как продължава да живее и да се разпространява из целия свят разказът за него. В условията на ковид-ограничения това прави инициативата на Националния музей „Васил Левски“ в Карлово за онлайн беседи за деца от Неделните български училища в чужбина. Ще ви срещнем с екскурзовода Пламена Москова, а от Атина ще чуем директора на училище „Васил Левски“ Мая Лунгулова и единайсетокласничката Мария Иванова.

Ще започнем, обаче, с предизборните нагласи в Пловдив и Раковски. Репортажът на Кремена Данева ще ни припомни за депустатските мандати под тепетата, ще разкаже и за предстоящото състезание за тях.

Какво е бъдещето на Спортния диспансер? По тази тема работи Антония Попова, която ще представи програмата за развитие на лечебното заведение.

В първия час на предаването очаквайте и репортерската история на Стоян Терзиев за доброволеца към Противпожарната служба в Пловдив Цветан Йошев. Днес той бе сред наградените за делата им през миналата година пожарникари, а в репортажа ще научим защо.

Какво накара кметът на Пловдив Здравко Димитров да разговаря с районните кметове и с ръководството на EVN и има ли връзка спешната им среща с  трагичния случай в София, при който дете загина от токов удар при улична шахта? Отговорът ще е на Емил Костов.

Ще ви предложим и две теми, свързани с ковид 19 – Милен Ангелов ще разясни старта на масовата анти-ковид имунизация в Пловдив и готовността за нея. А Живка Танчева ще ни заведе в Средно училище „Патриарх Евтимий“, където днес се възобновиха присъствените занятия за децата от 5-ти, 10-ти и 11-ти клас.

"Ден след ден" започва след нови ните в 15 часа и ще е с вас до вестите в 17 часа. Слушайте ни!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39