Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпроси и отговори „Ден след ден“

Тя е единственият лекар в 33 населени места в Смолянска област. Общопрактикуващият  лекар д-р Снежана Бакърова официално има над 2 000 пациенти, но обслужва и още, които са здравно неосигурени. Пред кабинетите й в селата Смилян, Могилица и Арда винаги има пациенти, още стотици я чакат в съседни села и махали.

Достигнаха ли ваксините срещу коронавируса до този труднодостъпен район? Колко от пациентите на д-р Бакърова са се записали за имунизация? Осигурен ли им е „зелен коридор“? Как се съчетава ваксинирането с другите медицински прегледи? Картината от Родопите ще опишем в разговора с д-р Снежана Бакърова.

Същевременно се оказа, че има проблем с доставката на ваксините в големия град. Те не са достигнали до всички общопрактикуващи лекари в Пловдив. Какви са причините? Очакваме отговор от д-р Сийка Димчева, главен секретар на РЗИ-Пловдив.  

Какви са страничните ефекти от сегашните ваксини и има ли място за безпокойство? На каква основа хората да направят избор с коя ваксина е най – добре да се имунизират? Защо ваксинираните продължават да спазват пандемичните ограничения? Коментарът ще е на проф. Андрей Чорбанов, директор на департамент "Имунология" в Института по микробиология на БАН. Ще говорим и за българската ваксина срещу коронавирус.

И още:

Ще освободи ли поста кмет на Калояново осъденият заради шофиране под въздействие на дрога Георги Георгиев? Защо той още кметува, въпреки окончателния отказ на Пловдивския апелативен съд за възобновяване на наказателното дело срещу него? В опит за обяснение по казуса Севдалин Палаузов разговаря с председателя на Административния съд в Пловдив Явор Колев.

Как по места тече подготовката за провеждането на парламентарните избори на 4 април? Какви правила ще се спазват и колко по – строги ще са противоепидемичните мерки за гласуващите и за членовете на избирателните комисии? Как ще се броят бюлетините и каква е организацията за транспортирането им от секционните комисии? Подготовката за гласуване в 16-та и 17-та РИК Пловдив глад и област проследява в репортажа си Никола Николов.

В рубриката „Преди избора“ възможността да представи визията си за управление на страната днес получава лидерът на партия АБВ Румен Петков. В интервюто на Антония Попова с него акцент се поставя и на водачите на листата в Пловдив. 

Програма "Ден след ден" на Радио Пловдив започва след новините в 15 и е до 17 часа. Бъдете с нас и в първия ден от последната седмица на февруари! 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14