Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход Свободен" - Пловдив като наш дом

| обновено на 23.02.21 в 09:37

Градските пространства са нашите общи домове. В тях ние общуваме, консумираме храна, спортуваме, играем с децата. Често съществува огромно разминаване в грижите, които гражданите полагат за своя личен дом, и грижите за нашата обща всекидневна – градът. Градските пространства редовно биват замърсявани с отпадъци като фасове, опаковки от храни и напитки и други. 

„Ако това беше твоят дом, щеше ли да хвърлиш на земята?“ е социален експеримент на сдружение БГ Бъди активен, в който ще бъде  поставена  т. нар. “Градска всекидневна”  в самия център на града. В рамките на 4 дни в Пловдив, ще бъдат заснети със  скрита камера  реакциите на хората.

За идеята и осъществяването на проекта, разговаряме  с Румяна Киризиева - комуникация и ПР на БГ Бъди активен.

За силата на духа ще стане дума в предаването , както и за предизвикателствата пред които се изправме. 

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

Клуб "Неделя" - на прага на месец март

В последния ден от месец февруари сме ви подготвили много и разнообразни теми, с които да изпратим и уикенда, и най-краткия месец от годината.  Ще ви срещнем с Ана Адамова – програмен директор в български център за нестопанско право, а тя ще ни разкаже повече за един конкурс за смели идеи, в който могат да се включат всички желаещи от 16 до 24 годишна..

публикувано на 28.02.21 в 08:53

В очакване на март с „Шейкър“

И понеже движението напред е спасението, в предаването тази сутрин, ще правим прогнози. Мартенската такава ни очаква, със Стефи Недевска. Специален месец ще бъде този март, с визия и влияние за следващите няколко месеца. Кино и психодрама е специалната ни задача. Говорим с психолога Инна Бранева и Константин Бандеров. На 11 март, тук в..

обновено на 27.02.21 в 16:03
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38