Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проблеми и употреба „Ден след ден“

Проблемът с наличието на манган в питейната вода на Брестовица днес стана повод за нови мерки и реакции. Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, издигнат от БСП, обяви бедствено положение в селото заради високи нива на манган във водата. По-късно на среща при областния управител кметът на Брестовица Любен Радев, издигнат от ГЕРБ, каза, че измерените на 18 февруари нива на метала във водата са в норма, както и че има превишаване само при пускане на водата. Самата Дани Каназирева определи мярката като изненадваща и припомни предвидените за изграждане нови водоизточници и тръбопровод.

В същото време  хора в Бойково бяха ваксинирани срещу коронавирус от мобилен медицински екип. В базата на БЧК в Пловдив пък екип психолози са готови да консултират по телефона хора, на които потокът информация около коронавируса им идва в повече.

Кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов ще поиска половин милион лева от бюджета на общината за тази година за ремонти и поддръжка на Сахат тепе, Бунарджика и Младежкия хълм. 


Още от категорията

Политически конфигурации и сметки „Точно днес“

Девет дни след парламентарните избори неизвестните не намаляват, а дари напротив – увеличават се. Засега е ясно едно – ГЕРБ ще предложи правителство. А после? Търсим отговорите в утрото на 13 април, ето какво ще чуете: Има ли изход от политическата ситуация у нас? И вървим ли към нови избори? Политическият психолог професор Антоанета..

обновено на 12.04.21 в 17:01

„Ден след ден“ в очакване на премиерите

ГЕРБ ще предложи правителство, въпреки малките шансове то да бъде подкрепено, каза вицепремиерът Томислав Дончев.  Макар и очаквана, заявената позиция изненадва с категоричността си на фона на досегашните изявление на лидера на партията Бойко Борисов за възможна подкрепа за вторите по гласове „Има такъв народ“. С Дани Каназирева, досегашен областен..

публикувано на 12.04.21 в 14:45

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първия български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден..

обновено на 12.04.21 в 13:57

"Вход свободен" - слънчев старт на седмицата

Нова седмица, нов късмет, нови интересни теми и събеседници.  Пролетта е време за пролетно почистване, но не само на дома, а и на любовните взаимоотношения. Как да направим пролетно почистване на връзката? Отговорите, в началните минути.  Предстои ни среща с Елена Иванова, която е запален турист и обожава да обикаля всякакви интересни и красиви..

обновено на 12.04.21 в 11:44

С повече земно притегляне, но и в полет - "Точно днес"

Имената на новите 240 народни избраници са известни. Президентът свиква 45-то НС на 15 април, за да положат клетва и да встъпят в правомощията си. Ще успее ли най-спряганата досега от всички политически сили дума „отговорност“ да интегрира  действията им и „след това“  с повече мъдрост и в  обществена полза? Времето на надговарянето изтече,..

публикувано на 11.04.21 в 15:37