Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Точно днес“ – по върховете и към хората

Пандемия и избори. Две не просто важни теми, а теми, които се оказват взаимно свързани и повлияващи бъдещето. Говорим за тях в утрото на 24 февруари, ето какво ще чуете от 6 до 9.30 ч.:

БСП в поход към властта. На каква стратегия разчита столетницата и каква управленска програма ще представи пред избирателите за предстоящите парламентарни избори? Отговорите ще чуем от Корнелия Нинова, лидер на БСП и водач на листата в Пловдив.

Изненадваща и хаотична масова ваксинация срещу Covid-19. Безопасни ли са ваксините и какво трябва да знаем преди да вземем своето информирано решение? По темата ще говорим с професор Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет-Пловдив и член на Националния ваксинационен щаб.

Какво мислят пловдивчани за ваксините и успяха ли да изтърпят дългите опашки пред имунизационните кабинети? А колко от тях ще се „престрашат“ да посрещнат март месец в заведения, които от тази дата отварят врати? Никола Николов ще ни представи мненията на пловдивчани.

Какви са загубите на собствениците на заведения от рестриктивните противоепидемични мерки до момента и готови ли са да посрещнат отново своите клиенти? Темата ще коментираме с Гаро Узунян, собственик на бар в квартал „Капана“.

В рубриката ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ на Пламен Асенов ще чуете първата част от историята за Томас Ман.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. Гост тази седмица е Валери Кьорленски.


Още от категорията

В "Срещите" - теория и практика на конспирацията

Тази събота „Срещите” отварят дума за особеностите на конспирацията и човечеството в конспирологията. Гости ще са Димитър Стоянович - историк, Валентин Вацев - геополитик и проф. Цветан Теофанов, един от най-добрите познавачи на исляма. Бъдете с Радио Пловдив, интересно е !

обновено на 27.02.21 в 08:24
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори   Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ. Вчера имаше, днес няма, и утре..

публикувано на 25.02.21 в 16:38
Фонтанът с ябълката

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище.  Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават..

публикувано на 25.02.21 в 14:06