Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Вода, политика и символи в "Ден след ден" на 25 февруари

Фонтанът с ябълката
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Премиерът Бойко Борисов бе тази сутрин на инспекция в Пазарджишко и обеща, че жителите на Панагюрище и пловдивското село Брестовица ще пият скоро чиста вода. По темата ще чуем репортажа на Емил Костов от премиерската инспекция в Панагюрище. 

Премиерът обяви още, че ще настоява на заседанието на Европейската комисия довечера да се издават ваксинационни паспорти на жителите на ЕС, които вече са имунизирани срещу КОВИД-19. Целта е с тези електронни паспорти хората да пътуват и да се забавляват безпрепятствено. Идеята ще коментираме с адвоката по медицинско право Мария Шаркова.

Уникалната археология на Античния стадион на Филипопол да бъде отворена за посетители. За това се договориха преди минути кметът на Пловдив Здравко Димитров и представители на фирмата, която е собственик на сградата на бившия Нармаг на Главната. Репортажът по темата е на Милен Ангелов.

Фонтанът с ябълката да се превърне в новия символ на Пловдив, предлагат авторите на проекта за едноименната скулптурна композиция до Джумая джамия. Екатерина Костова разказва повече.

Разговорите за политика в рубриката „Преди избора“ днес ще са два – с общинския председател на ДПС в Пловдив Али Байрам и с Владимир Кисьов, общински съветник от „Съюз за Пловдив“, който става водач на листата на ВМРО за Пловдивска област от гражданската квота.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!


Още от категорията

Има ли верни отговори "Точно днес"?

Питаме за политика и питаме за ваксини, отново. И последните новини не поставят точка. Възможностите са все така много и все така очаквано заплетени. Д-р Христиана Бацелова - епидемиолог от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив коментира в интервю на Живка Танчева  последното решение за втората доза от ваксината "Астра Зенека" и ограниченията да се поставя на..

публикувано на 19.04.21 в 17:06

В очакване на решения "Ден след ден"

Политическата рулетка се завъртя. На ход е президентът. Днес Румен Радев провежда консултации с шестте партии в 45-ото Народно събрание преди да връчи мандат за съставяне на правителство. Първата среща започна в 9 часа, а последната е насрочена за 16 часа. Какво е ясно досега? ГЕРБ не изключват възможността да върнат мандата за съставяне на..

публикувано на 19.04.21 в 14:58

"Добро утро, Ден!" с доц. Димо Чешмеджиев

Историк, специалист по средновековна история, доцент в ПУ „Паисий Хлендарски“ по теория и история на културата и професор в Кирило- Методиевския център на БАН, където изследва проблемите на средновековната църква и култура. Тази седмица Димо Чешмеджиев ни прие в своя ден и  разговорът с него кръстосва от българския манталитет до вицовете за..

обновено на 19.04.21 в 14:20

"Вход свободен" пита иде ли

Българинът има вековния навик да чака нещата "да се оправят". Ако може отвън, отгоре или някак от само себе си. Инициативата да дойде от някаква странична добротворна сила, била тя Господ, късмета или Големия брат. Както е известно, нещата никога не се случват по този начин и затова ненапразно колективният гений народен е сътворил приказката за..

публикувано на 19.04.21 в 09:27

Какво си пожелахме, а какво става „Точно днес“

Много страсти събира 45-то Народно събрание още в първите дни от неговата работа. Депутатите се „хванаха“ за промени в Изборния кодекс, създадоха и комисия за ревизиране на управлението на Борисов. На този фон в понеделник стартират консултациите с политическите партии за съставяне на правителство. Възможно ли е то при създалата се..

обновено на 18.04.21 в 14:13