Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Какво има зад завоите търсим „Точно днес“

Преди началото на предизборната кампания Радио Пловдив дава възможност на парламентарните и извънпарламентарни партии, които според социолозите е вероятно да влязат в следващия парламент, да заявят целите и готовността си.  За управляващата партия ГЕРБ ще говори  Георги Харизанов политолог и член на ГЕРБ.

Вчера имаше, днес няма, и утре няма да  има – ваксини.  До кога, отговорът е мъглив. Точно когато Зелените коридори доказаха, че само  липсата на  удобна организация за хората ги е възпирала от имунизация, и хоп, когато трябваше да стигнат за всички желаещи, те  изчезнаха. И какво да кажем в този случай, че това е защото е „българска работа“, или защото е „европейска работа“ ? И още въпроси за ваксинацията към д-р Антония Първанова, бивш депутат и евродепутат и експерт по обществено здраве и здравна политика.

„Какви са правата на студентите в изборния процес“ – това ще се обсъжда на първата сбирка на кръжока по Публичноправни науки към Юридическия факултет на Пловдивския университет за втория семестър. Интервю с лектора доц.д-р Христо Паунов преподавател по конституционно право и омбудсман на Университета.  

В проекта „Рестартирай Европа“  репортажът на Паолина Комсалова е за проблемите пред преработвателите  на земеделска продукция и Ковид пандемията. Ще чуем хората, които имат нужда от помощ, за да продължат да работят, и инстититуциите, които са длъжни да  я осигурят. 

Точно днес в къща Стамболян в Стария град  се открива тредневна  Работилница за мартеници. За децата са осигурени материали за изработването на мартениците  ще има и демонстрации за създаване на стъклени изделия. Ще се включат моделиери на мартеници от ОП „Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив“, които  ще демонстрират ръчно плетиво на уникални мартеници. Богомил Грозев директор на Общински институт  "Саринен Пловдив".

В зона Култура гостува Виктор Ибришимов солист на Пловдивската опера, завършил в  "Музикален театър" в Кралската музикална академия в Лондон “. Ще говорим за двата гала – концерта но Операта в петък и събота с фрагменти от няколко световни мюзикъла.

В „Добро утро, ден!“ завършва срещата с Валери Кьорлински, с активност през Пловдив ЕСК.  Днес той разказва  за книгие, които чете, музиката, която слуша и какъв е  поздравът му към добрия ден.

„Точно днес“. Петък 26 февруари. От 6 до 9.30


Още от категорията

Ранно Утро с "Шейкър"

Преполовихме април, а пролетта остава все така потайна и едва доловима. Надеждите ни се стремят към по-слънчево време и по-високи температури, но реалността ни подсеща, че търпението е безценен дар. В ранното неделно утро ще говорим за изкуство! На неговите различни послания, адресанти и ...светове!  „Това НЕ Е Хамлет“ е спектакъл на..

обновено на 17.04.21 в 16:39

Политика и здравеопазване - теми в "Ден след ден" на 16 април

В първото си работно заседание новоизбраните депутати успяха да се скарат заради закриването на Националния оперативен щаб и гласуваха оставката на кабинета „Борисов 3“, както и направиха първите си заявки за бъдеща законодателна работа. „Всички срещу ГЕРБ“ ли ще бъде новата формула? Ще успеят ли 6-те партии в Народното събрание да излъчат..

публикувано на 16.04.21 в 14:09

Вход свободен - прилив в зелено

Тази пролет е бавна и плаха. Такава боязлива пролет не е имало от десетилетия. Сякаш самата природа се още не може да се откъсне от студеното ложе на зимата.  Зеленият прилив обаче настъпва и нищо не може да го спре.  Всяка сутрин дърветата са все по- облечени и цветни. Светлината става все по- ярка и уверена. ПРОлет значи  ПРОмяна , значи ПРОлог към..

публикувано на 16.04.21 в 08:39

"Точно днес" за новите посоки

Петък, 16 април с Радио Пловдив и темите в програмата от 6.00 до 9.30 часа: Новият парламент бе открит с пререкания и обещанието за пълна ревизия на дългото управление на ГЕРБ, което уморявало по думите на ораторите.  Говорим за новия парламентарен сезон - дали скъсен или устойчив, за възможен кабинет на трите партии от протестите, както и за заявените..

публикувано на 15.04.21 в 15:28

Усмивки и радост "Ден след ден"

В името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководият от интересите на народа. Тази клетва положиха днес народните избраници в 45-тия парламент. "Народът ни изпрати тук за промяна", заяви Мика Зайкова, която откри първото пленарно заседание като най – възрастния..

публикувано на 15.04.21 в 15:00