Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Клуб "Неделя" - на прага на месец март

В последния ден от месец февруари сме ви подготвили много и разнообразни теми, с които да изпратим и уикенда, и най-краткия месец от годината. 

Ще ви срещнем с Ана Адамова – програмен директор в български център за нестопанско право, а тя ще ни разкаже повече за един конкурс за смели идеи, в който могат да се включат всички желаещи от 16 до 24 годишна възраст и чрез своите идеи да направят света едно по-добро място за живеене. 

Предстои ни среща и с психолога - Доника Боримечкова. С нея ще говорим за екраните, дигиталната реалност и комуникацията в семейството. 

За финал сме оставили срещата ни с 

Бояна Иванова – магистър фармацевт и квалифициран специалист по „Лечебни растения и фитопродукти", която ще ни разкаже повече за доброто храносмилане. 

Започваме след новините в 16.00ч. 

Още от категорията

От малките крачки - до политиките - "Точно днес"

Часовникът започна да скъсява времето на следизборния вакуум. Президентът връчи първия проучвателен мандат за съставяне на Кабинет на ГЕРБ-СДС.  И независимо, че номинираният  за премиер Даниел Митов се ангажира съставът на Правителството да стане ясен в следващите дни, ранен и опериран, премиерът в оставка обяви от болницата имената на..

публикувано на 20.04.21 в 17:09

Ново и старо "Ден след ден"

Новото правителство, което и да е то, ще трябва да внесе Националния план за възстановяване, по който се очакват значителни средства за страната ни. Според председателя  на Асоциацията на индустриалния капитал в България  Васил Велев в плана държавата трябва да увеличи използването на заемни средства,за да освободи безвъзмезден ресурс за индустрията...

обновено на 20.04.21 в 15:12

"Добро утро, Ден!" с доц. Димо Чешмеджиев

Историк, специалист по средновековна история, доцент в ПУ „Паисий Хлендарски“ по теория и история на културата и професор в Кирило- Методиевския център на БАН, където изследва проблемите на средновековната църква и култура. Тази седмица Димо Чешмеджиев ни прие в своя ден и  разговорът с него кръстосва от българския манталитет до вицовете за..

обновено на 20.04.21 в 14:00

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първи български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден е..

обновено на 20.04.21 в 14:00

"Вход свободен" - за отсъствието на родителите от света на детето

Защо общуваме, с кого общуваме, как общуваме, умеем ли да общуваме, можем ли да подобрим комуникативните си умения? Общувенето е едно от най-важните неща за нас, хората, а повече за него и за гъвкавостта в общуването ще научим от Мария Чавдарова- треньор по обучение чрез преживяване. Родителите на всяко дете имат основна роля във формирането на..

обновено на 20.04.21 в 09:35